Başbakan Yıldırım, Rusya konusunda bir gün geçmeden farklı konuştu

Başbakan Yıldırım, Rusya konusunda bir gün geçmeden farklı konuştu

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'ya tazminat ödeneceği iddiasına ilişkin açıklama yaptı

Başbakan Yıldırım, Rusya konusunda bir gün geçmeden farklı konuştu
16px
24px
28.06.2016 13:27
ABONE OLgoogle
Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'ya tazminat ödeneceği iddiasına ilişkin, "Hayır, hayır öyle bir şey yok. Sadece üzüntülerimizi bildirdik, acılarını paylaştık. Öldürülen pilotun sorumlusu addedilen kişi hakkında da gerekli hukuki çalışmalar sürdürülüyor." dedi. 

Yıldırım, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, "Rusya'ya tazminat ödenmesi gündemde mi?" sorusuna Yıldırım, "Hayır, hayır öyle bir şey yok. Sadece üzüntülerimizi bildirdik, acılarını paylaştık. Öldürülen pilotun sorumlusu addedilen kişi hakkında da gerekli hukuki çalışmalar sürdürülüyor." karşılığını verdi.

Başbakan Yıldırım, dün akşam TRT canlı yayınına çıkıp, Moskova yönetimiyle ilişkilere dair değerlendirmelerde bulunmuş, "Gerekirse tazminat vereceğimizi, ilişkilerin normale dönmesini arzu ettiğimizi ifade ediyoruz" diye konuşmuştu. Başbakan Yıldırım'ın bu sözleri uluslararası basın kuruluşlarında da geniş yer bulmuştu.

Cumhurbaşkanı başdanışmanlarından Saadet Oruç, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Erdoğan’ın kesinlikle özür dilenmediğini” öne sürdü.

Oruç, mektubun kamuoyuna Ruslar tarafından açıklanmasının ardından yazdığı tweet’te aynen şöyle dedi: “Rusya konusunda ise şu noktaların altını çizelim: 1-Kesinlikle özür yok. Aileye taziye, üzüntü dile getiriliyor ve “kusura bakmayın” deniyor.”

Oruç, Rusya’ya ölen pilot ve düşürülen uçak konusunda, Moskova’nın beklentilerinin aksine, “tazminat verilmeyeceğini” konusunda da resmen görüş bildirdi. İkinci tweet’inde Oruç, “Kesinlikle tazminat yok Rusya konusunda” yazdı.

Açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden gazetecilere konuşan Yıldırım, bu sözlerinden vazgeçti. Binali Yıldırım, "Rusya'ya tazminat ödenmesi söz konusu değil, sadece üzüntülerimizi bildirdik" dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde