Başbakan Yıldırım, Medvedev ile ne görüştü?

Başbakan Yıldırım, Medvedev ile ne görüştü?

Başbakan Yıldırım, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'i telefonla arayarak, 18 Eylül'de gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde Birleşik Rusya Partisi'nin, oyların yüzde 55'ini kazanarak elde ettiği başarıdan dolayı tebrik etti.

Başbakan Yıldırım, Medvedev ile ne görüştü?
16px
24px
27.09.2016 16:36
ABONE OLgoogle

Rus hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev Türk mevkidaşı Binali Yıldırım ile yaptığı telefon görüşmesinde ortak enerji projeleri dahil olmak üzere ikili ilişkileri ele aldı.

Rus hükümetinden yapılan açıklamaya göre, Türk tarafının girişimiyle gerçekleşen telefon görüşmesinde Yıldırım, partisinin Duma seçimlerinde kazandığı zafer nedeniyle Medvedev'i tebrik etti. Yıldırım hükümetinin, Rus-Türk ilişkilerinin gelişmesiyle ilgilendiğini belirtti.

Medvedev ve Yıldırım, ülkeleri arasındaki ticari-ekonomik işbirliğini ve Akkuyu nükleer güç santrali ile Türk Akımı doğalgaz boru hattı da dahil olmak üzere ortak projelerin gerçekleştirilme sürecini ele aldı. 

 Her iki Başbakan ikili ilişkilerin yanısıra ve başta Suriye'deki durum olmak üzere bölgesel konularda da Türkiye ve Rusya arasındaki diyalogu ve üst düzey siyasi temasları artırarak sürdürme konusunda mutabık kaldı.

"Rusya'nın dayanışması takdirle karşılandı"

Yıldırım, görüşmede, 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsü karşısında Rusya'nın Türkiye ile sergilediği dayanışmanın, Türk hükümeti ve halkı tarafından takdirle karşılandığını belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde