Başbakan Yardımcısı'nın tepki çeken selfiesi

Başbakan Yardımcısı'nın tepki çeken selfiesi

Türkiye, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısına ağlarken, Osmangazi köprüsünün açılışında yaşanan bayram havası ünlülerin tepkisine neden oldu

Başbakan Yardımcısı'nın tepki çeken selfiesi
16px
24px
01.07.2016 05:33
ABONE OLgoogle
Türkiye, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen terör saldırısına ağlarken, Osmangazi köprüsünün açılışında Başbakan Binali Yıldırım 'bayram havası yaşıyoruz' dedi.

Türkiye, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği, 237 kişinin de yaralandığı hain terör saldırısının yasını tutarken, hükümet Osman Gazi Köprüsü'nün açılışında ‘bayram havası’ yaşadı.

Köprü açılışına katılan Başbakan Binali Yıldırım, “İşte bu eserler teröre verilen en güzel cevap olacak” derken; “Bugün burada bayram havası yaşıyoruz” diyerek herkesi çileden çıkardı.

44 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul'un en önemli noktalarından olan Atatürk Havalimanı'na IŞİD militanları saldırı düzenledi.

Saldırıda 44 kişi hayatını kaybetti 300'e yakın insan yaralandı.

SALDIRIYA DÜNYA ÇAPINDA DUYARLILIK, YERELDE DUYARSIZLIK

Atatürk Havalimanı'nda patlama meydana geldiği andan itibaren dünya medyası İstanbul'a odaklandı. Anbenan gelişmeler insanlara aktarıldı. Türkiye medyası ise olayla ilgili yayın yasağına takıldı ve yeterli bilgiyi halka ulaştıramadı. İnternet siteleri haberleri yurt dışı kaynaklı bilgilere dayandırarak insanlara ulaştırdı. Ancak rating sonuçlarına göre saldırı olduğu gece insanlar haberlerden ziyade yarışma programları ve dizilere rağbet gösterdi. Saldırının olduğu akşam Türkiye televizyonlarında en çok izlenen program Survivor yarışması oldu.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve milletvekilleri rutin programlarını değiştirmediler. Osmangazi Köprüsü'nün açılışını yapan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer AKP'liler kameralara mutlu pozlar verdiler. Binali Yıldırım yaptığı konuşmada "Burada bayram havası yaşıyoruz" dedi. AKP'liler konfetilerle köprü açtılar, sırıtarak selfie çektiler

HAVALİMANINDAKİ ANMAYA KİMSE KATILMADI

Atatürk Havalimanı'nda bugün hayatını kaybedenler için anma düzenlendi. Anmaya ne hükümetten ne de muhalefetten kimse katılmadı.

DÜNYA İSTANBUL SALDIRISINI UNUTMADI

Türkiye'de saldırıya karşı aşırı duyarsız bir tutum sergilenirken yurt dışında ise tam aksi bir durum gözlendi. 

Alman die Tageszeitung gazetesi "Ben İstanbul'um" manşetiyle çıktı.

Sosyal medyada geniş tepki bulan bu açıklamalara ve bakanların birlikte çektiği fotoğraflara ünlülerden şu yorum geldi:


E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde