Başbakan, Tekel'de 4/C kararından dönmedi

Başbakan, Tekel'de 4/C kararından dönmedi

Türk-İş'in, Tekel işçilerinin durumuyla ilgili Başbakan Erdoğan'la yaptığı görüşmeden çıkan sonuç..

Başbakan, Tekel'de 4/C kararından dönmedi
16px
24px
11.02.2010 20:29
ABONE OLgoogle

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Tekel işçilerinin durumuyla ilgili olarak yaptıkları görüşmede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "4/C konusunda şu anda yapılabilecek başka bir şeyin olmadığını ifade ettiğini" söyledi.
Başbakan Erdoğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Tevrul Kavlak'ı Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti.

Kumlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Erdoğan'a Tekel işçileriyle ilgili sıkıntıları tekrar anlattıklarını belirterek, işçilerin bir an önce evlerine dönmelerini sağlamak istediklerini ilettiklerini söyledi.

Başından beri Tekel işçilerinin işçi statüsünde başka kamu kurumlarına geçirilmesini talep ettiklerini anımsatarak, Başbakan Erdoğan'ın işçilerin eylemi sürdürmelerini kendilerinin de istemediğini ifade ettiğini belirtti.

Kumlu, şöyle devam etti:

"Bununla ilgili Başbakan, 'yapabileceğimiz tüm imkanları kullanarak zaten 4/C 4/C'likten çıktı, ücretlerini iyileştirdik, süresini uzattık, kıdem tazminatını verdik, yeni haklar getirdik' dedi. Bunun dışında hükümet olarak yapacakları bir şey olmadığını ifade etti. Durum bu."

Gazetecilerin soruları üzerine, yapılan iyileştirmelerle 4/C'nin gerçekten 4/C'likten çıktığını ancak kendilerinin başından beri işçi statüsü konusunda ısrarcı olduklarını, sıkıntının da bundan kaynaklandığını belirten Kumlu, "Sayın Başbakan, şu anda bununla ilgili yapılabilecek başka bir şeyin olmadığını ifade ettiler" dedi.

Kumlu, bundan sonra ne olacağının sorulması üzerine "Oturup değerlendireceğiz" diye konuştu. Açlık grevine devam eden işçiler bulunduğunu anımsatan Kumlu, yeni bir değerlendirme yapacaklarını bildirdi.

Mustafa Kumlu, "Sayın Başbakan 'bu arkadaşları bu soğukta, karda kışta gönderin' diyor. 'Ayın sonuna kadar bunlar 4/C'ye müracaat etsinler' diyor" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde