Başbakan Erdoğan, kız-erkek tartışmasına ne dedi?

Başbakan Erdoğan, kız-erkek tartışmasına ne dedi?

Başbakan Erdoğan, kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kaldığı tartışmalarını ilk kez değerlendirdi..

Başbakan Erdoğan, kız-erkek tartışmasına ne dedi?
16px
24px
05.11.2013 12:57
ABONE OLgoogle

Başbakan Erdoğan, kız ve erkek öğrencilerin aynı evlerde kaldığı tartışmalarını değerlendirirken, "Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, "devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır. Bir muhafazakar demokrat iktidar olarak, bizler müdahil olmak durumundayız" diye konuştu. Erdoğan, bunun yaşam tarzına müdahale olmadığını anlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocukları bize emanettir" derken, kızlarla erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini vurguladı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. AK Parti'nin Kızılcahamam toplantısını yaptıklarını anımsatan Erdoğan, toplantıdan sızan bazı haberleri değerlendirirken, "Ne konuşuyorsak arkasında dururuz, hiçbir şeyin karşısında eğilip bükülmeyiz. O yüzden söylediğini inkar eden siyasetçi değilim. Hiçbir kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğini söylememe rağmen halen bu tarz ithamlara maruz bırakılıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, yurtlarda kız öğrencilerin erkek öğrencilerle ayrıştırılması çalışmasının yapıldığını ifade ederek, "Yüzde 70 oranında bu gerçekleştirildi. Biz sorumluluk makamında muhafazakar demokrat bir parti olarak herkesin çocuğu bize emanettir. Biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik etmiyoruz" diye konuştu.

Kız ve erkeklerin aynı evlerde kaldığı ihbarlarını bir kenara atamayacaklarını dile getiren Erdoğan, "Valiliklerimizle, emniyet teşkilatımızla bu tür ihbarları değerlendirip, üzerine gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, evlerde karmaşık işlerin olduğunu anne ve babaların da "devlet nerede" dediğini belirterek, konuyu değerlendirdiklerini söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan, "Buralarda nelerin olduğu belli değil. Karma karışık. Her tür şeyler olabiliyor. Ondan sonra anneler babalar feryat ediyor, "devlet nerede' diye. Devletin burada olduğunu anlatmak için bu adımlar atılmaktadır. Bir muhafazakar demokrat iktidar olarak, bizler müdahil olmak durumundayız. Bu yaşam tarzına müdahale değildir. Kimse bunu bu şekilde yorumlamasın" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde