Başbakan Erdoğan ilk kez kendisine 'Başkan' dedi

Başbakan Erdoğan ilk kez kendisine 'Başkan' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki MÜSİAD Genel Kurulu'nda konuştu

Başbakan Erdoğan ilk kez kendisine 'Başkan' dedi
16px
24px
27.04.2013 16:00
ABONE OLgoogle

Çözüm sürecine ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan, ''Bu süreçte hiç sesi çıkmayanlar var. İmam-Hatip okullarının kapatılması konusunda harcadıkları çabanın yüzde 1'ini bu süreçte harcamıyorlar. Halbuki kazanan millet olacak'' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bu ülkedeki her sorun bizlerin olduğu kadar sizlerin de meselesidir. İmam Hatiplerin kapatılması için harcadıkları çabaların binde birini bu çözüm süreci için harcamayanlar var. 2002'den beri sosyal restorasyon sürecini başlattık. Zeminin temelini sağlam atmaya çalıştık. Şu andan itibaren artık detaylara yoğunlaşmak zorundayız. Sosyal sorumluluk üç beş öğrenciye burs vermekten, Ramazanda gıda paketleri dağıtmaktan ibaret olamaz. İşsizlikle mücadele yönelmek zorundayız. Bütün iş dünyası doğuya ve güneydoğu'ya yatırım yapmalıdır. Bunlar yapılırsa bu çözüm süreci çok çabuk başarıya ulaşır.

Bir noktanın altını özellikle çizmek istiyorum. Şu an sona eren sadece  30 yıldır süren terör değildir. Bunlar bu fakirin gerçeği dönmesini beklediği hayalleridir. Karanlık bir devrin sonu geliyor. Makus talih değişiyor, yeni bir evreye, yeni bir kulvara geçiyor. Gerçekleşen milliyetimizin güçlenmesidir.Bugün gerçekleşen şehitlerimizin hayallerimizin gerçekleşmesidir.

AYRAN TARTIŞMASI

Gazi Meclisin ilk çıkardığı beş yasadan biri içkiyle mücadele yasasıdır.İttifakla çıkan bu yasa dört sene sonra kaldırıldı.Bununla da kalınmadı birayı milli içki diye tanıttılar.İlaçlarla kısırlaştırma süreci bile başlattılar. Biz bayrak açtığımızda cumhuriyet, laiklik düşmanı ilan edildi. Ben milletimin çoğalmasını, onlar azalmasını istiyor.Ekonominin en temel unsuru insandır.İnsan varsa tüketim vardır, üretim vardır. 2040 geldiği anda böyle gidersek Türkiye artık yaşlılar milleti arasına girecek ki bu en büyük tehlikedir.Bu milletin sağlıklı hale gelmesi için dedem bana milli içki olarak ayran önerdi. Vokta içen, başka içki içen içsin, biz ayrancıyız. Anayasanın 58.maddesinin gereğini yapıyoruz. Kötü alışkanlıklara karşı mücadele edeceğiz

BAŞKAN DEDİ

Erdoğan konuşması sırasında 'Kötü alışkanlıkla mücadele bir başkanın' diye cümleye başladı ancak hemen 'Başbakanın görevidir' diyerek düzeltip devam etti.

TERÖR BİTTİĞİNDE GÜZEL OLACAK

Terör bittiğinde güzel olacak. Ölümlerin olmadığı sabahlardan daha hayırlı ne olabilir.Umutsuzluğa, karamsarlığa neden olan olaylar olmaylacak. Silahların sustuğu ortamda her meselemizi konuşarak çözüme ulaştırma şansına sahip olacağız. Bu sadece bir başlangıçtır. Bunu en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bunun için herkesin etkin şekilde rol olmasını rica ediyorum. Gün tribünlere oynama, sinsi sinsi izleyip tavır belirleme günü değildir. Kendi terörünü yaratma günü değildir. Çözümün parçası olmayanlar sorunun parçası olurlar. Muhalefet randevu talebimize bile yanaşmadı. CHP lideri hiç bir şey bilmiyoruz, anlamıyoruz diyor. Türkiye'de herkesin gördüğünü, anladığını bir tek o anlamıyor, görmüyor, duymuyor.

MHP'NİN DURUMU

2010 yılında anayasa halk oylamasında siyasi partilerin tutumlarını gördük.MHP,CHP ve marjinal tüm partiler buna karşı çıktı. Bizim içimizden üç beş arkadaşımız sürece ihanet etti.330'u bulamadık, 26 maddeyi geçiremedik ve parti kapatmayı tarihe gömemedik.Şimdi süreç konusunda da aynı cephe yanyana geldi. Yanlarında İşçi Parti'si var bu kez. Bu partilere gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum. Silivri'de bulunan ve milletin oylarıyla seçildikleri söylenen bu kişiler burası hukuk devletiyse seçilmeye hakları yoktu. Arkadan dolaşarak meclise girmeyi denediler. İçerden yargı yoluyla çıkaramadılar, bu kez milletvekili yaparak çıkarmayı deniyorlar. Yargı ne karar verirse ona uyacağız.

MHP İP'İN YEDEĞİ

Perinçek'in terör örgütü lideriyle çekilmiş fotoğrafları, verdiği akıllar unutulmuyor. Bu parti bir eliyle MHP'yi, bir eliyle CHP'yi yönetiyor. MHP'yi İşçi Partisi'nin yedeği haline getirmiştir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde