Başbakan Erdoğan'dan esnafa büyük müjde!

Başbakan Erdoğan'dan esnafa büyük müjde!

Erdoğan, "Esnaf kardeşimin kullanacağı kredinin faiz oranını 3 puan daha düşürüyoruz." dedi

Başbakan Erdoğan'dan esnafa büyük müjde!
16px
24px
25.08.2010 18:15
ABONE OLgoogle

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Esnaf kardeşimin kullanacağı kredinin faiz oranını 3 puan daha düşürüyoruz. 1 Eylül 2010'dan itibaren, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle, esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası'nın uygulayacağı faiz oranını, yüzde 13'ten yüzde 10'a çekiyoruz. Bu yüzde 10'luk faizin de yüzde 5'ini Hazine karşılayacak. Yani esnaf kardeşim 1 yıla kadar vadeli kredilerde sadece yüzde 5 faiz ödeyecek" dedi.

Erdoğan, partisinin Tokat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin ekonomide çok büyük başarılar elde ettiğini söyledi.
Kendilerinden önceki DSP-MHP-ANAP hükümetini eleştiren Erdoğan, bu hükümetin karşılıksız para bastığını, faizle milleti sömürdüklerini ifade etti.

Türk Lirasından altı sıfırı attıklarını hat ırlatan Erdoğan, enflasyonu tek haneli rakama düşürdüklerini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, "Bunlar benim vatandaşımı, milletimi aldattılar. İdeolojik saplantılarla oy kullanılmaz. Arkasına 'izm' konulan ideolojik saplantılarla oy kullanılmaz. Oy kullanırken, 'benim mutfağımda ne var', ona bakacaksın. 'Ben bu cebimdeki parayla, aylık maaşımla 8 yıl önce mutfağa ne alıyordum bugün ne alıyorum', buna bakacaks ın. Eğer 8 yıl öncesine göre bugün geriye gittiysek bize oy vermeyin. Ancak 8 yıl öncesine göre bugün daha iyi durumdaysak, mutfağımıza daha fazla yumurta, süt, pirinç, un, ekmek alıyorsak o zaman diyorum ki, beraber yürüyelim bu yolda. Ben size ölçüyü böyle veriyorum" diye konuştu.

Enflasyona halkı ezdirmediklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Bazıları meydanlara geliyorlar, tiyatro aktörleri gibi gösteriler yapıyorlar. Bırakın onu tiyatro aktörleri yapsın. Öyle gelip kafeslerin içine girmekle benim milletimi aldatamazsınız. Benim milletim 7-7,5 yıl önce ne vardı biliyor. Mutfağına girip çıkanı biliyor.

İşte şimdi, esnaf kardeşimin kullanacağı kredinin faiz oranını 3 puan daha düşürüyoruz. 1 Eylül 2010'dan itibaren, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle, esnaf ve sanatkarımıza Halk Bankası'nın uygulayacağı faiz oranını, yüzde 13'ten yüzde 10'a çekiyoruz. Bu yüzde 10'luk faizin de yüzde 5'ini Hazine karşılayacak. Yani esnaf kardeşim 1 yıla kadar vadeli kredilerde sadece yüzde 5 faiz ödeyecek. Bu faiz oranları, esnafımızın 1951 yılından beri gördüğü en düşük faiz oranları.

İşletme kredisinin bizden önce üst limiti 35 bin lira ve 50 bin liraydı. Bu üst limiti de şimdi 100 bin liraya çıkarıyoruz. Yatırım kredisi üst limiti 35 bin ve 50 bin Türk Lirası idi, bunu da 250 bin Türk Lirasına yükseltiyoruz. Bu yeni faiz oranlarının Tokat'taki esnaf kardeşime, tüm Türkiye'deki esnafımıza, sanatkarımıza hayırlı olmasını diliyorum." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde