Başbakan Erdoğan ateşledi

Başbakan Erdoğan ateşledi

Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk malı yerli otomobil isteğine ilişkin sözlerinin sektörde yeni bir arayışın başlamasına neden olduğunu açıkladı.

Başbakan Erdoğan ateşledi
16px
24px
02.03.2011 08:15
ABONE OLgoogle

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk malı yerli otomobil isteğine ilişkin, ''Bununla otomotiv kamuoyunda görüşme ve arayış başlatan, 'biz daha ne yapabiliriz' diye hırslandıran bir gündem yaratılmış oldu'' dedi.

Cenevre Otomobil Fuarı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerinin verdiği yatırım kararlarının uzun vadeli olduğunu dile getirerek, bugünkü konjonktürde oluşan olumsuzluktan dolayı ''Bu kararı durduruyorum'' diyemeyeceklerini anlattı.

Durak, yeni bir aracın düğmeye basıldıktan sonra tipine göre 3 ile 4 yılda ancak ortaya çıktığını ifade etti.

Pazarın büyüklüğü ve dövizin nereye gideceği ile ilgili tahminlerin bir tane neticesi olduğunu belirten Durak, ''Ne tahmin ederlerse en sonunda yanlış çıkacak. Benim geçmişteki bir isim tamlaması veya sıfat tamlaması şeklinde bir tarifim var biliyorsunuz, temkinli bir iyimserlik. Ben her zaman o havadayım'' dedi.

Durak, bir gazetecinin ''Koç Holding'in Başbakanın istediği Türk malı otomobile bakışı nasıl?'' sorusuna şu cevabı verdi:

''Bu hem otomotiv kamuoyunda hem otomotiv şirket yöneticileri katında hem yan sanayiciler katında görüşme ve arayış başlatan ve en azından da insanları 'Biz daha ne yapabiliriz' diye hırslandıran bir gündem yaratılmış oldu. Bundan dolayı ben Türkiye'deki toplam otomotiv işinin artacağına inanıyorum.

İnsanlarımız daha ne yapabiliriz diye, madem ki hükümetimiz bu işi bu kadar destekliyor ciddiye alıyor. Artı dünya otomotivinde muhtelif boşluklar oldu, geri düşüşler oldu. Türkiye'ye giden markalar oldu, işi beceremeyen fabrikalar olduğu ortaya çıkmaya başladı. Bunların yaratacağı fırsatlardan yararlanmak için hem hükümet de destekliyor diye girişim muhakkak olacaktır.''

Turgay Durak, hükümetin elektrikli otomobillerin vergisine ilişkin aldığı kararın bir tercih kararı olduğunu dile getirerek, ''Hükümet, otomotiv işinde istikbalde elektrikli araçların yeri olacak diye bu günden elektrikli araçlara bir ilave teşvik vermek veya maliyetlerini azaltıyor'' dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde