Başbakan Erdoğan: Tüpün ne olduğunu bilmeyen gençler var

Başbakan Erdoğan: Tüpün ne olduğunu bilmeyen gençler var

AKP’nin Kızılcahamam kampında konuşan Başbakan Erdoğan'ın dilinde yine Marmaray vardı.

Başbakan Erdoğan: Tüpün ne olduğunu bilmeyen gençler var
16px
24px
02.11.2013 13:37
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen ve 2 gün sürecek olan 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"AKP içinde 11 yıldır sen ben kavgası bekleyenler var. Bütün siyasi ikbalini, istikbalini bir şeyler üretmek üzerine değil AKP içinde, temenni ettikleri nifak üzerine kurmuş, bunun için pusuda, dışarıda bekleyenler var. 11 yıldır işte bunların hevesini kursaklarında bıraktık, bundan sonra da onları hayal kırıklığına uğratmaya hep birlikte devam edeceğiz. Bizim fetretimiz milletin fetretidir. Bir fetret dönemine bir fetret iklimine asla müsaade etmeyeceğiz.

"TÜPÜN NE OLDUĞUNU BİLMEYEN GENÇLER VAR"

Marmaray'ı açtığımızda birileri çıktı 'Tabii ki yapacaksınız bu sizin vasifeniz. Eyvallah. Ama sevgili gençler bizim yerine getirdiğimiz vazifeyi on yıllardır Türkiye'de hükümetler neden yerine getirmedi? Marmaray 153 yıllık hayaldi. Sultan Abdülmecit bunu hayal etmişti. Bunun mimari çizgilerini çizdirmişti. Osmanlı devletinde de Cumhuriyet tarihimizde de bu hayal gerçeğe dönüştürülemedi. Bizim zeki gençliğimiz akıllı gençliğimiz bunu neden sormaz? Tüp geçit dedim de aklıma tüp kuyrukları geldi. Bugün birçok genç tüpün ne olduğunu bile bilmiyor. Çünkü artık birçok eve tüp değil doğalgaz giriyor.

"ONLAR 10. YIL MARŞI'NI SÖYLERKEN BİZ..."

Bu muhalefette acaba Marmaray vizyonunu gören var mı? Biz İstanbul'da cumhurbaşkanımızla bakanlarımızla konuk cumhurbaşkanıyla konuk başbakanlarla en önemlisi de yüz binlerce vatandaşımızla Marmaray coşkusunu yaşarken, Muhalefetin Genel Müdürü Ankara Tandoğan'da son derece seviyesiz, son derece edep dışı bir biçimde, bu ülkenin Başbakanı'na hakaret ediyor. Onlar hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı söylerken biz, 90. yıla Marmaray'ı hediye ediyor, 100. yılın hedeflerinden bahsediyoruz.

"İSTİKLAL MARŞI'NDA BİLE DUA VAR"

Marmaray'ın dualarla açılmasını birileri yadırgadı. Bu ülkenin ilk meclisi Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının iştirak ettiği dualarla açılmıştır. Marmaray'ın dualarla açılması sizi neden rahatsız ediyor Bu ülkenin bizzatihi İstiklal Marşı'nda dua vardır. Nedir o: Ruhumun senden İlahî, şudur ancak emeli. Değmesin ma'bedimin göğsüne nâ-mahrem eli! Bu ezanlar-ki şehâdetleri dinin temeli Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

"KUTUPLAŞMA YOK"

Türkiye'de bir kutuplaşma yoktur Gündeme taşınmak istenen kavramlar demokratik siyaset zeminini zayıflatmaya dönük.

Toplumun farklı düşünmesi ya da farklı talepleri dile getirmesi bir kutuplaşma değildir ancak imtiyaz elde etmek ya da elindeki imtiyazları muhafaza etmek adına, teröre, şiddete, sokak eylemlerine, illegal yöntemlere başvurmak bir kutuplaşmadır ve biz böyle bir kutuplaşmanın önünde var gücümüzle dururuz. İmtiyaz elde etmek ya da elindeki imtiyazları muhafaza etmek isteyenlerle herhangi bir uzlaşmayı,biz demokrasiye, insani değerlere, her şeyden öte millete bir ihanet olarak görürüz.

Normalleşme yolundaki her adımı bir korku senaryosuna tahvil etmeye çalışıyorlar. Demokratik sistem farklı fikirlerin ve taleplerin özgürce dile getirebildiği sistemdir. Başkasının özgürlük alanını daraltarak uzlaşma olmaz. Eğer kendinizi herkesten üstün görüyor, yaşam tarzınızı başkalarına dayatıyorsanız uzlaşma olmaz.

Çoğunluk azınlığa baskı uygulayamayacak. Azınlığın çoğunluğa baskı uygulaması tahakküm kurması da yeni Türkiye'de yer bulamayacak.

"YENİ TÜRKİYE'DE İMTİYAZLARA YER YOK"

Yeni Türkiye'de imtiyazlara yer yoktur ve olamaz. Yeni Türkiye'de, siyasette, hukukta, ekonomide, sosyal hayatta, imtiyazlara yer yoktur ve olamaz. Türkiye'nin sahibi 76 milyonun tamamıdır. Bayrağın sahibi, vatanın sahibi, ortak değerlerimizin sahibi 76 milyonun tamamıdır.

Hiç kimse kendini dışlanmış, ötekileştirilmiş hissetmesin. Türkiye'de yaşanan tam anlamıyla bir normalleşmedir. Normal olan yaşayan her dilin özgürce konuşulmasıdır.

Belli çevrelerce son derece kasıtlı bir şekilde Türkiye gündemine taşınmak istenen kavramlar, demokratik siyaset zeminini zayıflatmayı amaçlayan kavramlardır. Diktatörlük, sivil diktatörlük, post modern otoriterlik, Müslüman vesayeti, kutuplaşma, çoğunluğun azınlığa hükmetmesi, mahalle baskısı, yaşam tarzlarına müdahale gibi kavramlar. Belli zamanlarda ve belli bir program dahilinde bunlar tedavüle sokulmak isteniyor.

"BU ÜLKEYİ  MİLLET KURDU"

Bu ülkeyi CHP değil millet kurmuştur. Ne Cumhuriyet birilerinin tapulu malıdır, ne Marmaray birilerinin tapulu malıdır. Biz hizmetkarız. Bugün varız yakın yokuz.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde