Başbakan Erdoğan, CEO'larla bir araya geldi

Başbakan Erdoğan, CEO'larla bir araya geldi

Erdoğan, yerli ve yabancı şirketlerin üst yöneticileriyle bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan, CEO'larla bir araya geldi
16px
24px
05.06.2012 14:00
ABONE OLgoogle

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve yabancı şirketlerin üst yöneticileriyle bir araya geldi.

      Dünya Ekonomi Forumu Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Zirvesi kapsamında Swissotel'de basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıya Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı.

      Toplantı katılımcıları arasında Coca Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ile bazı yabancı şirketlerin üst yöneticileri yer aldı.

Erdoğan Schwab ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Ekonomi Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab'ı Swissotel'de kabul ederek yaklaşık yarım saat sürdü.

Schwab: ''Türkiye, laik bir demokrasiyle ağırlıklı olarak Müslüman bir nüfusu bağdaştırmaktadır"

Dünya Ekonomi Forumu (WEF) Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab, Türkiye'nin laik bir demokrasiyle ağırlıklı olarak Müslüman bir nüfusu bağdaştırdığını, bunun da özellikle diktatörlükten kurtulma çabaları gösteren başka ülkelere örnek olduğunu vurguladı.

      Schwab, Dünya Ekonomi Forumu Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Zirvesi'nin açılış oturumunda yaptığı konuşmada, son birkaç yıl içinde iş dünyasının ve siyasi alanda tüm liderlerin bir dizi krizin yaşandığına tanıklık ettiklerini belirterek, bu krizlerin tüm dünyayı etkilediğini, ulusal borç sorunu, konut kredisi sorunu, Arap baharı gibi gelişmelerin dünyanın hep belirli bölgelerinde ortaya çıktığını, ancak buna rağmen küresel ekonomik ve sosyal gerçeği değiştirdiklerini, dönüştürdüklerini söyledi.

      Özellikle sahip olduğu coğrafi konumu ile benzersiz bir pozisyona sahip olan Türkiye'nin doğunun en batı, batının da en doğu kısmında yer aldığını dile getiren Schwab, ''Türkiye, laik bir demokrasiyle ağırlıklı olarak Müslüman bir nüfusu bağdaştırmaktadır. Bu da özellikle diktatörlükten kurtulma çabaları gösteren başka ülkelere örnek olmaktadır. Türkiye, ekonomik krize rağmen OECD ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülkedir. Bu durum da herkese umut vermektedir'' şeklinde konuştu.

      Klaus Schwab, Dünya Ekonomi Forumu'nun 42 yıllık tarihinde ilk kez bölgesel zirve düzenlediğini ve üç farklı bölgeyi içerecek toplantı gerçekleştirdiğini belirtti.
      
    Muhtar Kent
     
     Dünya Ekonomi Forumu Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Eş Başkanı Muhtar Kent de dünya siyasetini etkileyen büyük oyunculara bakıldığında, mali kriz, enerjiyle ilgili konular, su meselesi, yabancı yatırımlar, ticaret, ekonomik bütünleşme, çevresel sürdürülebilirlik gibi bütün unsurların birçok yerin birleştiği İstanbul gibi bir noktada kesiştiğini söyledi.

      Berlin Duvarı'nın bir nesil önce düşüşüne neden olan dönüşümlerin bugün Kuzey Afrika'da görüldüğüne dikkati çeken Kent, değişim ve dönüşümün herkesi çok etkilediğini, bu canlılığın Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da en iyi şekilde gözlemlendiğini ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde