Başbakan Davutoğlu açıkladı: Suriyelilere 30 Milyar Dolar gitti

Başbakan Davutoğlu açıkladı: Suriyelilere 30 Milyar Dolar gitti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sadece kamplardaki Suriyeliler için 10 milyar dolar harcadık. Diğer şehirdekiler için birçok hesaplama var, belki 20 milyar dolar ek masraf, sosyal ve ekonomik maliyet var" dedi.

Başbakan Davutoğlu açıkladı: Suriyelilere 30 Milyar Dolar gitti
16px
24px
04.02.2016 15:11
ABONE OLgoogle
İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Suriye Donörler Konferansı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sadece kamplardaki Suriyeliler için 10 milyar dolar harcadık. Diğer şehirdekiler için birçok hesaplama var, belki 20 milyar dolar ek masraf, sosyal ve ekonomik maliyet var" dedi.

Konferansta komşu ülke lideri sıfatıyla konuşma yapan Davutoğlu'nun açıklamalarından diğer satır başları:

- Bugün insanlığa karşı iki düşman vardır; Esed rejimi ve DAEŞ terörizmi. Savaş suçu işleyenlere karşı omuz omuza durmalıyız.

- Halep'teki hava saldırılarından dolayı, 10 bin yeni sığınmacı Kilis kapısının önünde beklemektedir. Halep'in kuzeyindeki kamplarda bulunan 60-70 bin kişi Türkiye'ye doğru hareket ediyor. 

- Şu an aklım Londra değil, sınırımızda; Suriye'den gelen bunca insanı nereye yerleştireceğimizde... Halep'te yaşayan üç yüz bin kişi Türkiye'ye doğru ilerlemeye hazır.

- Ankara'da dün bir hastaneyi ziyaret ettim. Bu hastanenin yoğun bakımında biri kız, ikisi erkek üç Suriyeli çocukla karşılaştım. Kuzey Halep ve Latakya'da geçen haftaki bombalamalarda tüm vücutları yanmıştı. Yandaki odada bir Türk erkek çocuğu vardı. Bu çocuğun da yüzü Türkiye'de gerçekleşen bir terör saldırısında yanmıştı. Bu çocukların kaderi aynı. Küçük kız bana baktı ve yüzünde hiçbir ifade yoktu. Çünkü yüzü yanmıştı. Hava bombardımanından önceki güzel yüzünü hayal etmeye çalıştım. Bir baba, dede, kız çocuğu babası olarak bununla karşılaşmak benim için çok zor. 

- Milletimle gurur duyuyorum. Biz evlerimizi açtık, okullarımızı, üniversitelerimizi, hastanelerimizi açtık. Bugün Türkiye'de Suriyeli kimlik kartı olan bir kişi üniversiteye gidebiliyor, her hastaneden sağlık hizmeti alabiliyor. Geçtiğimiz hafta kabinede bir karar aldık, Suriyelilerin Türkiye'de çalışmalarının önünü açtık. Onlar bizim vatandaşlarımız olmayabilir ancak kardeşlerimiz, çocuklarımız, torunlarımız. Biz onları yalnız bırakmayacağız.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde