Başbakan Başdanışmanı: Dumanlı terörist değil

Başbakan Başdanışmanı: Dumanlı terörist değil

Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Ekrem Dumanlı'yla ilgili 'terör' suçlamasını 'manasız' buldu.

Başbakan Başdanışmanı: Dumanlı terörist değil
16px
24px
19.12.2014 06:43
ABONE OLgoogle
Cemaate yönelik operasyonun başladığı gün ‘bugün hesap günüdür’ diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, onunla aynı görüşte çıkmadı. İkili arasındaki düşünce çelişkisi CNN Türk’te yayınlanan Şirin Payzın’ın programında ortaya çıktı. Yakın zamana kadar Zaman Gazetesi’nin yazarlarından olan Mahçupyan’a göre “Tahşiyeciler” davası üzeriden ortaya atılan “terör” suçlaması çok kolay kullanılan bir söz. Başdanışman, şunları söyledi:

“Savcılar bir kere olur olmaz her şeyi iddianameye koyuyorlar. Bunları birbirine bağlamak için özel bir gayret gösteriyorlar. Bütün bunlar yasalaradaki muğlak tanımlar ile buluşuyor. Terör ve silahlı örgüt gibi iddiaların burada çok manalı olduğunu düşünmüyorum. Savcının bildiği ama bizim bilmediğiiz şeyler de olabilir ama eğer sadece Tahşiyeciler meselesi ise ne olduğu başı sonu belli.

“DUMANLI’YI TERÖRİST OLARAK GÖRMÜYORUM”

Terör kelimesinin böyle kolay kullanılması doğru değil. Yoksa Ekrem Dumanlı ya da Zaman gazetesindeki herhangi bir meslektaşımı öyle görmüyorum. Ama onların bir cemaat aidiyeti içinde hareket ettiklerini de çok yakından biliyorum. Bu da çok doğal. Cemaat üyesi birinin buna uygun davranması kendiliğinden oluyor.

“İFADESİ İNANDIRICI DEĞİL”

Ekrem Dumanlı’nın ifadesi ne kadar inandırıcıysa aksi uçtaki iddialar da o kadar inandırıcı. Zaman’da çıkan ve bunu Gülen yazdırmıştır denilen o kadar çok haber çıktı ki. Fethulah Gülen’e sorulan bir çok haber de var sorulmayan çok haber de var. Ekrem Dumanlı’nın Gülen’in Tahşiyeciler davasına dair açıklamaları için “ben o sohbeti atlamışım” demesi hiç inandırıcı değil.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde