Başbakan Anıtkabir'deki törene katılmadı

Başbakan Anıtkabir'deki törene katılmadı

Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM’nin kuruluşunun 93. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir’de düzenlenen törene katılmadı.

Başbakan Anıtkabir'deki törene katılmadı
16px
24px
23.04.2013 08:41
ABONE OLgoogle

Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM’nin kuruluşunun 93. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir’de düzenlenen törene katılmadı. 

Başbakanlık kaynakları, Erdoğan’ın ses kısıklığı ve soğuk algınlığı rahatsızlığının sürmesi nedeniyle doktorların,  rüzgarlı havaya çıkmaması tavsiyesi üzerine Anıtkabir’deki törene katılamadığını bildirdiler. Erdoğan’ın resmi programında Anıtkabir’deki törenlere katılması öngörülüyordu.

GEÇEN YIL DA KATILMADI

Erdoğan, geçen yıl da Anıtkabir’deki törene katılmamıştı. Erdoğan, soru üzerine, “9.5 yıldır bütün törenlere katılmış bir başbakan bir törene katılmıyorsa özel sebebi olmaz. Herhangi bir anlam giydirmeye gerek yok. Olay budur” açıklamasını yapmıştı.

MUHALEFET LİDERLERİ ANITKABİR'DE

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

Çiçek, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bazı bakan ve milletvekilleri Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi.

Çiçek'in, Atatürk'ün mozolesine "TBMM Başkanı" yazılı çelengi koyması ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Heyet daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

TBMM Başkanı Çiçek, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 93'üncü kuruluş yılında, emanetinizin emin ellerde olduğunu ifade etmek için Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte huzurunuzdayız.
Bize bıraktığınız emanetler ve kazandırdığınız değerler nedeniyle sizlere şükran borçluyuz. İlkeleriniz doğrultusunda ülkemizi huzurlu ve mutlu kılma hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatımız olduğu bilinciyle ülkemizin geleceğini aydınlık kılmak için bütün gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.
Ülkemizin çağdaşları arasında en önlerde yer alması, insan hak ve hürriyetlerinin kökleşip kurumsallaşması, halkımızın refah ve huzurunun artması en önemli hedefimizdir. Bize bıraktığın emaneti hedefine ulaştırmak için bundan sonra da inançla ve azimle çalışmaya devam edeceğiz.
Aziz ruhunuz şad olsun."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde