Başbakan, 6 bin TL tazminat kazandı

Başbakan, 6 bin TL tazminat kazandı

Erdoğan, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk aleyhinde açt ığı davada, 6 bin TL manevi tazminat kazandı.

Başbakan, 6 bin TL tazminat kazandı
16px
24px
17.02.2011 15:41
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" iddiasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı Harun Öztürk aleyhinde açt ığı davada, 6 bin TL manevi tazminat kazandı.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, tarafların avukatları katıldı.
Erdoğan'ın avukatı daha önceki beyanlarını tekrarlayarak, davanı n kabul edilmesini isterken, Öztürk'ün avukatı ise davanın reddini talep etti.

Yargıç Ömer Kızılkaya, davayı kısmen kabul ederek, Özt ürk'ün Erdoğan'a yasal faiziyle birlikte 6 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Davanın dilekçesinde, Öztürk'ün, 20 Temmuz 2010 tarihinde, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla tamamen gerçek dışı ithamlarda, fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu" ileri sürülmüştü.

"Öztürk'ün, dava konusu ifadeleri ile eleştiri ve ifade özgürlüğü hak ve görev sınırlarını aştığı" savunulan dilekçede, yasal faiziyle birlikte 10 bin TL manevi tazminat talep edilmişti. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde