Başbakan '14 Mart'tan önce Hollanda'ya gidilmez' demişti... Peki Bakan Kaya neden gitti?

Başbakan '14 Mart'tan önce Hollanda'ya gidilmez' demişti... Peki Bakan Kaya neden gitti?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınırdışı edilmesi, Başbakan Binali Yıldırım'ın kriz öncesindeki sözlerini gündeme getirdi. Bakan oraya izinsiz mi gitti?

Başbakan '14 Mart'tan önce Hollanda'ya gidilmez' demişti... Peki Bakan Kaya neden gitti?
16px
24px
14.03.2017 04:46
ABONE OLgoogle

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınırdışı edilmesi ve beraberinde yaşanan olayların ardından Hollanda ile Ankara arasında diplomatik kriz devam ediyor. Ancak şimdi Başbakan Binali Yıldırım'ın kriz öncesindeki sözleri tartışılıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınırdışı edilmesi ve beraberinde yaşanan olayların ardından Hollanda ile Ankara arasında diplomatik kriz devam ederken, Başbakan Binali Yıldırım’ın olaydan 1 hafta önce bu ülkeye yapılacak ziyaretle ilgili sözleri ortaya çıktı.

Hollanda'dan büyük terbiyesizlik! Bakan Betül Sayan Kaya sınır dışı edildi

AKP’nin iki ayrı organı olan ATV ile A Haber‘in ortak canlı yayınında 6 Mart’ta soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, buradaki konuşmasında 14 Mart’ta Hollanda’da seçimlerin olduğunu anımsatırken, 14’ünden önce bir etkinlik yapılmasının çok mümkün olmayacağını söylüyor.

Yıldırım “Hollanda’da bu ayın 14’ünde seçimler var, biraz ona yönelik olduğunu düşünüyoruz. Çünkü mevcut iktidar partisiyle o aşırı Wilders’in partisi arasında çok az fark var, onun için 14’ünden önce Hollanda’da bir etkinlik yapılması çok mümkün gözükmüyor ama 14’ünden sonra zannetmiyorum ki Hollanda böyle bir kısıtlama üzerinde dursun.” ifadelerini kullanıyor.

Bu sözlere rağmen Bakan Kaya’nın neden Hollanda’ya gittiği ise ‘merak konusu’ oldu.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde