Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımlar yapan Vedat Y. gözaltına alındı

Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımlar yapan Vedat Y. gözaltına alındı

HDP'nin eski başkanlarından tutuklu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yönelik çirkin paylaşımlarda bulunan Vedat Y. gözaltına alındı.

Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımlar yapan Vedat Y. gözaltına alındı
16px
24px
14.06.2020 14:04
ABONE OLgoogle

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, tutuklu HDP’li siyasetçi Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşıma ilişkin açıklama yaptı. Bakan Gül, “Başak Demirtaş'a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum” dedi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise “Söz konusu paylaşımlarda bulunan ve kimliği tespit edilen şahıs hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, soruşturma aşamaları hassasiyetle takip edilmektedir” denildi. 

Gözaltına alınan Vedat Y.’nin sosyal medya üzerinden Atatürk, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu gibi isimlere hakaret ettiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden bir süre önce istifa eden Şamil Tayyar "Selahattin Demirtaş’ın eşi için ahlaksızca paylaşım yapan kişi provokatördür, yasal işlem yapılmalıdır" dedi. 

Tayyar bir de Mahir Ünal'ın başlattığı ve sosyal medyada etik farkındalık için hesaplara eklenen 'Yeşil nokta' sembolünün provokatif hesapların sığınağı haline geldiğini söyledi. Tayyar'a göre AKP'li hesaplar bu işaretten kurtulmalı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde