Baş başa görüşme bitti! Heyetler arası görüşmeye geçildi

Baş başa görüşme bitti! Heyetler arası görüşmeye geçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li mevkidaşı Donald Trump'ın daveti üzerine ülkenin başkenti Washington'a bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Baş başa görüşme bitti! Heyetler arası görüşmeye geçildi
16px
24px
13.11.2019 22:48
ABONE OLgoogle

Ziyaret kapsamında Erdoğan ve Trump arasında iki saat sürmesi planlanan görüşmelerin 1 saat 15 dakikalık bölümü sona erdi. Şimdi heyetler arası görüşmelere geçildi...

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sonrasında gerilen iki ülke ilişkilerini normalleştirmek için gerçekleştirilen ziyaret kapsamında başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı Türk heyeti ile ABD Başkanı Donald Trump ve yönetimi arasında bir görüşme gerçekleştiriliyor. Erdoğan-Trump görüşmesi 1 saat 15 dakika sürdü

“CUMHURBAŞKANI İLE UZUN ZAMANDIR DOSTUZ”

Trump toplantı öncesi, “Sizi burada ağırlamak büyük şeref. Kürtlerle görüştük gayet memnunlar. Ateşkes yerinde duruyor. Biliyorsunuz askerlerimizi belirli bir süre içinde çekmiştik. Artık diğer insanların sınırları için endişelenmeyi kesmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kendi sınırlarımızı düşünmemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanı’na teşekkür ediyorum yapmış olduklarından dolayı” şeklinde konuştu.

Trump, “Cumhurbaşkanı ile çok iyi dostuz. Uzun zamandır dostuz. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Nereden geldiğimizi çok iyi anlıyoruz ve sorunlarımızı çok iyi anlıyoruz. Bahsettiğimiz bölgede Türkiye’den birçok insan hayatını kaybetti. Bu konuda da bir şeyler yapmamız gerekiyor. S400 ve F-35 konularını da görüşeceğiz. İki ülke arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde