Barmenlikten 15 milyon euro ciroya

Barmenlikten 15 milyon euro ciroya

20 yıl önce barmen olarak çalışmaya başlayan Ömer Faruk Berber, kokteyl soslarında rekor kırıyor

Barmenlikten 15 milyon euro ciroya
16px
24px
16.07.2008 15:27
ABONE OLgoogle

Bodrum'da Halikarnas diskoda 20 yıl önce barmen olarak çalışmaya başlayan Ömer Faruk Berber bugün kendi işinin  patronu.Barmenlik yaparken hazırladığı kokteyl sosları çok beğenilince yıllar sonra bu alanda imparatorluğunu kurdu.

Barmenliği döneminde bulup geliştirdiği kokteyl soslarını dünya da ve Türkiyede ilk üreten kişi oldu.Ömer Faruk Berber'in barmenliği döneminde meyva kokteylli yapımını için  yarattığın çeşitli kokteyl sosları,  müşterileri tarafından çok farklı bulundu ve beğenildi..

Müşteriler önemli  davetlerinde Ömer beyden bu özel sosları ile kokteyl hazırlamasını  isteniyordu.Bu talepler yoğun şekilde gelmeye başlayınca şef barmen Ömer Berber 1988 yilinda kendi işini kurararak  önce hazır kokteylleri satmaya başladı daha sonra kokteyl soslarını piyasaya sürdü. FO FOOD  markasiyla 1999 yılında pastacılık sektörüne de girerek hem içecek sektöründe hemde pastacılık sektöründe üretim yapmayi sürdürüyor.Dünyada ve Türkiye'de ilkleri üretmeye, yapılmayanı yapmayı kendisine hedef edinen Ömer bey kokteyl sosları ile başlayan üretim hayatına bugün 336 çeşit ürünle devam ediyor..Fo Gıda Şirketinde 105 kişi çalışıyor, yıllık üretimi 13 bin ton ve geçen yılki cirosu 16.5 milyon ytl(13.6 milyon dolar) oldu.30 ülkeye 5 milyon  dolar ihracat yapan FO Gıdanın yurt içine 2 bin 500 bayisi bulunuyor.
Ömer Berber,20 yılda ciddi bir atılım yaptıklarını  bu yıl ise cirolarını ikiye katlamayı  planladıklarını belirtti.

 20 yıl önce Ömer Faruk BERBER tarafından  kurulan  Fo Gıda kalite, kapasite, ileri teknoloji ve ürün çeşitliliği ile içecek ve pastacılık sektöründe Türkiye' nin pasta devi olma yolunda hızla ilerleyerek, kısa sürede sektörün öncü kuruluşlarından biri haline gelmiştir. 

          Kuruluşundan bugüne kadar içecek ve pastacılık sektöründe dünyada ve Türkiye'de birçok ilk' e imza atan firma, dünyada ilk kokteyl sosları, bitkisel dekoratif soğuk sade jel, bitkisel dekoratif aromalı jellerin üretimini gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktadır.  Hazır olarak Çikolatalı Profiterol Sos, Şekerli Light Profiterol Sos, Çikolatalı Ekler Sosları, Meyve Aromalı Soslar, Sıcak Glasso Kaplama Sosları yine dünyada ilk kez Fo Markası ile üretilmiş ve dünya pazarındaki yerini almıştır.

 Pastacılık sektöründe ilk olma özelliğini Türkiye pazarına da taşıyan FO, Kokteyl şurupları, Dondurma ve Pastacılık Meyve Özleri, Topping Dondurma Sosları, Bitkisel Dekoratif Sıcak Sade jel , Hazır Kokteyl mix, Limon sosları , jel Gıda Boyaları , Sıvı Gıda Boyaları üretimini Türkiye' de ilk kez gerçekleştiren marka  olmuştur.
 
      Toplam kalite anlayışı çerçevesinde Fo ISO 9001:2000 kalite sistem belgesini BVQI dan ingiltere ve Almanya, TSE den de, Hollanda akreditasyonları ile aldı.
    

 Kuruluşundan itibaren dünyada ve Türkiye'de önemli ilk'lere imza atan Fo yenilikleriyle, sektöründe öncü firma olmaya devam etmektedir. Kuruluş , yurtiçinde 200' e yakın toptancı ağı  ile  içecek ve pastacılık sektöründe 3 markası ve toplamda 297 barkod  ürün çeşitliliğiyle ortalama % 60 ile % 90 arasında bir pazar payına sahiptir.          2008 de pastacılık sektöründe Pazar lideri konumunda olan Fo; 28 ülkeye ihracat yapmaktadır. Ürünlerinde kullandığı ambalajların tasarımı kendine özgü ve patentli olup firma adına tescillidir.  
Yurtdışında ise 30 ülke temsilciliği ve toplamda 201 barkot ürün çeşitliliği ile dünya markası olma yolunda önemli ilerlemeler kaydetmiş ve çalışmalarına hızla devam etmektedir.
 
Şuan yukarı Dudulu'da 4500 m2 alanda hizmet veren firma Gebze'de GOSB'da aldığı 12.000 M2 kapalı alanı olan yeni bir fabrika inşaatına başlamaya hazırlanmaktadır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde