Barış Pınarı Harekatı'nda 109 terörist etkisiz hale getirildi

Barış Pınarı Harekatı'nda 109 terörist etkisiz hale getirildi

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekatı'nın ilk gününde 2 köy terörden temizlenirken, 109 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Barış Pınarı Harekatı'nda 109 terörist etkisiz hale getirildi
16px
24px
10.10.2019 13:11
ABONE OLgoogle

Suriye'nin kuzeyinde dün saat 16.00'da başlayan Barış Pınarı Harekatı'nda 24 saat geride kalıyor. TSK'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye Milli Ordusu, Tel Abyad'ın batısındaki El Yabse ve Tel Fander köylerini terörden arındırırken, 109 terörist etkisiz hale getirildi. 

Erdoğan'ın direktifinin ardından Barış Pınarı Harekatı, savaş uçaklarının hedeflerini vurmasıyla saat 16.00'da başlamıştı.

Hem harekatın planlanmasında hem de icrasında sivillerin, tarihi, kültürel ve dini yapıların zarar görmemesi için hassasiyet gösterildi.

Hava harekatı kapsamında yurdun çeşitli yerlerindeki üs komutanlıklarından havalanan jetler belirlenen hedefleri vurmaya başladı. Havadan erken ihbar ve kontrol uçaklarının (HİK) eşlik ettiği hava harekatı sırasında tanker uçakları havada hazır bekledi.

İHA ve SİHA'ların da görev aldığı ilk hava harekatı boyunca belirlenen 40'tan fazla hedef savaş uçaklarınca imha edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde