Barclays: TL daha da zayıflayabilir, eğer…

Barclays: TL daha da zayıflayabilir, eğer…

Barclays, dış ortamın kötüleşmesi halinde lirada zayıflığın daha da devam edebileceğini açıkladı

Barclays: TL daha da zayıflayabilir, eğer…
16px
24px
14.05.2019 12:01
ABONE OLgoogle

Dünyanın en köklü banka ve finans kurumlarından olan Barclays, TL hakkında yaptığı yorumda 23 Haziran öncesi TL'yi desteklemek için hükümetçe daha kuvvetli adımlar atılabileceğini öngördü. Buna rağmen dış ortamın kötüleşmesi halinde TL'nin daha da zayıflayabileceği tahminini yapmaktan da geri kalmadı.

YSK’nın İstanbul seçimlerinin 23 Haziran’da yenilenmesi yönünde aldığı kararın siyasi belirsizliği artırdığına işaret eden Barclays, YKS kararına liranın negatif şekilde tepki verdiğini ve TCMB’yi fonlama maliyetlerini yükselterek kuru desteklemeye yönelik zorlu bir pozisyonda bıraktığını vurguladı.

Belirsizliğin yüksek seyretmesi halinde liranın desteklenmesi için 23 Haziran’daki seçim öncesinde daha kararlı eylemler görülebileceğini belirten Barclays, dış ortamın kötüleşmesi halinde lirada zayıflığın daha da devam edebileceğini ifade etti.

Barclays, “S400 konusuna çözümün hala bulunamadığını ve İstanbul seçimlerini çok yakın sonuçlanmasının beklendiği ortamda bizim görüşümüze göre kur daha fazla baskı ile karşı karşıya kalabilir ve bu durum bir faiz artırımı olasılığını artırıyor” değerlendirmesini yaptı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde