Barcelona saldırısında yine aynı yöntem

Barcelona saldırısında yine aynı yöntem

Barcelona'da 13 kişinin öldüğü en az 100 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından gözler yine terör örgütü IŞİD'e çevrildi. Geçmişte de kamyonet tipi araçları kullanan IŞİD, Barcelona'da da aynı yöntemi izledi.

Barcelona saldırısında yine aynı yöntem
16px
24px
18.08.2017 07:11
ABONE OLgoogle

Barcelona’daki kanlı saldırıyla birlikte IŞİD, yüzlerce kişiyi kamyonet tipi araç veya otomobilleri silah gibi kullandığı saldırılarla onlarca kişiyi öldürdü.

Barcelona'daki saldırıyı üstlenen terör örgütü belli oldu

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayından beri araçları silah gibi kullanan IŞİD’in bu yöntemi uyguladığı saldırılar şu şekilde:

14 Temmuz 2016: Tunuslu Muhammed Lahouaiej Bouhlel, Bastille Günü kutlamaları sırasında aracıyla deniz kenarındaki meşhur Promenade des Anglais caddesindeki yayaların arasına daldı. Korkunç olayda 86 kişi hayatını kaybetti.

19 Aralık 2016: Tunuslu Anis Amri, Berlin'deki Breitscheidplatz'da kurulan Noel Pazarı'na kamyonla daldı; 12 kişiyi ezerek öldürdü.

7 Nisan 2017: Özbek Rahmat Akilov, İsveç'in başkenti Stockholm'de kamyonla mağazaya girdi. Olayda 4 kişi öldü.

22 Mart 2017: İngiltere'nin başkenti Londra'daki Westminster Köprüsü üzerinde bir araç yayaları ezdi. Sürücü araçtan inerek bir polis memurunu bıçakla öldürdü. İki olayda 5 kişi hayatını kaybeti.

3 Haziran 2017: 3 cihatçı başkentteki London Bridge'de kamyonetle yayaları ezdi, sonrasnda etraftaki insanları bıçakladı. Saldırıda 8 kişi öldü.

9 Ağustos 2017: Fransa'nın başkenti Paris'te lüks bir saldırgan aracıyla askerleri ezdi. Altı kişi yaralandı.

12 Ağustos 2017: ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Charlottesville kentinde aşırı sağcı bir saldırgan, solcu göstericilerin arasına aracıyla girdi. Bir kişi hayatını kaybetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde