Bankaya el kondu, ünlü futbol adamının paraları uçtu

Bankaya el kondu, ünlü futbol adamının paraları uçtu

Uluslararası mafya bağlantıları olduğu gerekçesi ile Banca Privada de Andorra'da (BPA) parası bulunanların hesabına el konulması ünlü futbolcuyu yaktı

Bankaya el kondu, ünlü futbol adamının paraları uçtu
16px
24px
18.03.2015 13:05
ABONE OLgoogle
Avrupa'nın vergi cennetlerinden biri olarak kabul edilen Andorra'da patlak veren kara para aklama skandalı Roberto Carlos'un da başına patladı.

Uluslararası mafya bağlantıları olduğu gerekçesi ile Banca Privada de Andorra'da (BPA) parası bulunanların hesabına el konulması Roberto Carlos'unda bu bankada yatırımı olduğunu ortaya çıkardı. Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Roberto Carlos'un futboldan kazandığı paraların çoğunu bu bankada yatırım aracı olarak kullandığı öğrenildi.

İspanya'dan gelen haberlere göre Banca Privada de Andorra'da (BPA) 100 bin avronun altında parası olanlara devlet garantisi veriliyor. Roberto Carlos'un bu rakamın çok üstünde bir parayı BPA'a bankasına yatırdığı ve bu miktarı geri almakta zorlanacağı belirtiliyor. Roberto Carlos'un BPA'a bankasında sadece tek bir hesabında 2 milyon 800 bin avrosu bulunuyor.

İspanya Merkez Bankası, ABD Hazine Bakanlığı'nın suç örgütlerinden gelen paraları aklamakla suçladığı Banca Privada de Andorra'nın (BPA) Banco de Madrid'le ilgili ortaklığını gözönünde bulundurarak bu bankanın tüm aktivitelerini ikinci bir emre kadar durdurduğunu açıklamıştı. İspanya'da yaşanan ekonomik kriz nedeni ile BPA bankası 2011 yılında yaklaşık 100 milyon avro karşılığında Banco de Madrid'in yüzde 100'ünü satın almıştı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde