Bankamatikçi personel: Ne iş yapacağımı ben de bilmiyorum!

Bankamatikçi personel: Ne iş yapacağımı ben de bilmiyorum!

“Daha öncesinde gelmeyip maaş alan kişiler de var. “Kendilerine soruyoruz neden gelmedin? diye, ‘Beni çağırmadılar' diyorlar.

Bankamatikçi personel: Ne iş yapacağımı ben de bilmiyorum!
16px
24px
04.05.2019 10:58
ABONE OLgoogle

Antalya’nın Demre ilçesinin yeni belediye başkanı İYİ Partili Okan Kocakaya, belediyeye gitmeden maaş alan 100 bankamatik personeli tespit etti. Bu kişilerden bazılarının işine son verildiğini belirten İYİ Parti Demre İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, konuyla ilgili olarak, “Kendilerine soruyoruz neden gelmedin? diye, ‘Beni çağırmadılar’ diyor. Ama maaş alıyorsun dediğimizde ise ‘Bana ne iş yapacağım söylenmedi, ne iş yapacağımı ben de bilmiyorum’ cevabını verdiklerini söyledi.

Antalya'nın Demre ilçesinde, 31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Partili Okan Kocakaya yüzde 54 oy olarak AKP’li eski başkan Süleyman Topcu’yu geride bırakarak belediye başkanı olmuştu. Göreve gelir gelmez çalışmalara başlayan Kocakaya, birçok kişinin belediyeye uğramadan maaş aldığını tespit etti ve çalışmalara başladı. İYİ Parti Demre İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ‘Bankamatik memurlarıyla' ilgili olarak , “Belediye'de çalışıyor görünüp, işe hiç gitmeden maaş alanların olduğunu tespit ettik. Bu kişiler, AKP'nin seçim kampanyalarında çalışmış kişiler. Bunların bir kısmı, broşür dağıtmış, bir kısmı seçim bürosunda görevlendirmiş partililer. Hatta ortalıkta görünüp kalabalık yap denilen kişilerde var. Bunların hepsiyle bire bir konuşuldu. Onların beyanları bu yönde” dedi.

“BU KİŞİLERİN İSİM VE SAYILARI PAYLAŞILMAYACAK”  

Yaptıkları incelemeler sonucunda belirlenen işe gelmeden maaş alan kişileri bazılarının işlerine son verildiğini söyledi. Kimler olduğu, kaç kişi oldu yönünde açıklama yapılmayacaklarını ifade eden İYİ Parti Demre ilçe başkanı Hüseyin Şahin şöyle konuştu; “Bunların kimliğinin açıklanması yönünde halktan da bir talep geldi. Fakat biz isim açıklamayı uygun bulmuyoruz. Belediye böyle bir karar aldı, bu kişilerin isim ve sayıları paylaşılmayacak. Encümen arkadaşların aracılığı ile işe gelmeden kişilerin maaş alanlar olduğu tespit edildi. İç açıcı olmayan durumlarla karşılaştık. Birçok kişinin işe gelmeden maaş aldıklarını gördük. Sonuçta bu milletin parası. Milletin orada hakkı hukuku var. Biz bunları tespit edebildiğimizi ettik. Şu anda etraflıca, derinlemesine araştırıyoruz.

NEREDE ÇALIŞTIĞINI, NE İŞ YAPTIĞINI BİLMEYENLER VAR

Belediyeye uğramadan maaş alan kişilerin bir kısmının seçimin hemen öncesinde alınanlar olduğuna dikkat çeken İYİ Partili Şahin, “Daha öncesinde gelmeyip maaş alan kişiler de var. “Kendilerine soruyoruz neden gelmedin? diye, ‘Beni çağırmadılar' diyorlar. Ama maaş alıyorsun dediğimizde ise; ‘Bana ne iş yapacağım söylenmedi, ne iş yapacağımı ben de bilmiyorum' cevabı veriyorlar. Buna benzer şaka gibi şeylerle karşılaştık. Bazılarının hiç ihtiyacı olmadığı halde ne koparırsak kar anlayışıyla maaş aldıklarını gördük” şeklinde konuştu.

İsmail Akın/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde