Bankaların 50 milyar dolarını elektrik çarptı

Bankaların 50 milyar dolarını elektrik çarptı

Enerji şirketleri bankalardan aldıkları 50 milyar dolarlık krediyi ödemekte zorlanıyor.

Bankaların 50 milyar dolarını elektrik çarptı
16px
24px
27.04.2016 05:43
ABONE OLgoogle
Enerji şirketleri bankalardan aldıkları 50 milyar dolarlık krediyi ödemekte zorlanıyor. Bankalar ise şirketin önceki kredisini kapatılmış gösterip yeni kredi açıyor.

Enerji şirketleri, yapılan tüm desteklere rağmen bankalardan aldıkları 50 milyar dolarlık krediyi ödemekte zorluk çekiyor.

Elektrik fiyatlarının 4 cent’e kadar düşmesiyle şirketlerin büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten temsilciler, finansman dengelerinin bozulduğunu, dolayısıyla büyük ölçüde banka kredileriyle hayata geçen enerji yatırımlarının zora girdiğini belirtiyorlar. Bu gerçek ortaya yeni kömür santrallarının finansmanı için 30 milyar dolarlık kredi hacmi gerekmesiyle ortaya çıktı.

Kredi kolaylığı istiyorlar

Hürriyet Gazetesi’nden Erdal Sağlam’ın aktardığına göre, banka genel müdürleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), sektöre ilişkin kredi yapılandırmalarında kolaylık sağlayıp; ek bir risk unsuru saymaktan muaf tutması, dolayısıyla yeniden yapılandırma nedeniyle banka rasyolarının bozulmaması talebinde bulundu. Bilindiği gibi, turizm sektörü sıkıntıya girince, turizm kredileri için de benzer kolaylıklar talep edilmişti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde