Bankaları şaşırtan karar

Bankaları şaşırtan karar

Antalya'daki iş adamı Mehmet Ali Doğan, korsanların çaldığı 30 bin YTL'yi bankadan geri aldı...

Bankaları şaşırtan karar
16px
24px
12.07.2007 16:44
ABONE OLgoogle

İnternet bankacılığında kullandığı şifresinin virüs gönderilerek kırılması ve bu yöntemle hesabındaki parasının çalınmasıyla ilgili banka aleyhine açılan tazminat davasını kazanan Antalya'daki iş adamı Mehmet Ali Doğan, bu hırsızlık yöntemiyle kendisi gibi mağdur olan diğer kişilere de yargıya güvenmelerini ve hukuki mücadelelerini sürdürmelerini önerdi.

Antalya'da akaryakıt istasyonu sahibi Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2004 yılında bir bankanın Antalya şubesinde bulunan hesabındaki 100 bin YTL'nin internet bankacılığında kullandığı şifresinin virüs gönderilerek kırılmasıyla çalındığını, parasının 70 bin YTL'sini alabildiğini, ancak 30 bin YTL'nin sistemi çökerten zanlılar tarafından ele geçirildiğini söyledi.

Başlattıkları hukuki mücadelelerinde parasını internet bankacılığıyla transfer eden zanlıların yakalandığını, ancak dolandırılan 30 bin YTL'yi alamadıklarını dile getiren Doğan, avukatı aracılığıyla bankanın olayda kusuru olduğu savunmasıyla Borçlar Kanunu kapsamında bankaya dava açtıklarını kaydetti. Yaklaşık iki yıl süren hukuk mücadeleleri sonucu Antalya 5. Asliye Hukuk Mahkemesinin, açtıkları tazminat davasını kabul ettiğini dile getiren Doğan, mahkemenin, çalınan 30 bin YTL'yi faiziyle birlikte bankanın ödemesine karar verdiğini hatırlattı. Doğan, kararla ilgili karşı temyiz sürecinin devam ettiğini ve henüz para almadığını söyledi.

''YARGIYA HERKES GÜVENMELİ''

 İş adamı Doğan, avukatı Cengizhan Gököz'e de teşekkür ederek, kararın internet bankacılığını kullanırken kendisi gibi paralarını kaybeden birçok mağdur insan için örnek olabileceğini söyledi.

Bankanın kullanımı için özendirdiği internet bankacılığı sistemini işlerinin yoğunluğu nedeniyle olay tarihine kadar kendisinin de kullandığını belirten mehmet Ali Doğan, şifresinin rahatlıkla kırılması, bu yolla 30 bin YTL'sinin çalınması sonucu sistemin yeterince güvenli olmadığını anladığını söyledi. Doğan, parasının çalındığı 2004 yılından bu yana internet bankacılığını kullanmadığını söyledi.

Mehmet Ali Doğan, internet bankacılığı sisteminin tanıtıldığı gibi bu tür hırsızlıklara fırsat vermeyecek kadar yeterli güvenlik önlemine sahip olması gerektiğini belirtti. İnternet bankacılığı şifreleri kırılarak paraları çalınan birçok insanın bulunduğunu, mağdur olan kişilerin de kendileri gibi hukuk mücadelesini sürdürmelerini öneren Doğan, ''Herkes yargıya güvenmeli. Mahkeme kararıyla, bankanın mağdur olduğumuz olayda kusurlu olduğu yönündeki savunmamızı kabul etti. Avukatıma ve yargıya teşekkür ederim'' dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde