Bankalardan usulsüz 'e-devlet' şifresi talebi

Bankalardan usulsüz 'e-devlet' şifresi talebi

Yeni Tüketici Kanunu'na rağmen müşterilerden farklı isimlerden para kesmeye devam eden bazı bankalar, usulsüz bir şekilde e-devlet şifresi de istemeye başladı.

Bankalardan usulsüz 'e-devlet' şifresi talebi
16px
24px
07.10.2015 05:40
ABONE OLgoogle
Yeni Tüketici Kanunu'na rağmen müşterilerden farklı isimlerden para kesmeye devam eden bazı bankalar, usulsüz bir şekilde e-devlet şifresi de istemeye başladı. Kredi talebinin kefilsiz ve hızlı bir şekilde karşılanması gerekçesiyle "e-devlet" şifresini talep eden bankalar, buradan müşterinin özel bilgilerine ulaşabiliyor. Hatta aile bireylerinin kimlik bilgilerine de ulaşarak hesap açıp, kart çıkarıyorlar.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) uzmanları, bu uygulamanın usulsüz olduğunu belirterek, "e-devlet kişiye özeldir. Hiçbir banka bunu isteyemez, bize mutlaka bildirin" uyarısında bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile BDDK'ya gelen şikâyetlerde çağrı merkezi bilgilendirmesi, kredi kartı kampanyaları, komisyon, kredi masrafları, hesap işletim ücreti ve kredi kartı aidatı gibi konular başı çekiyor. 

MUTLAKA DEĞİŞTİRİLMELİ 

Gümrük Bakanlığı yetkilileri, şikâyetleri dikkate alarak işlem yaptıklarını belirtirken, e-devlet şifresi talebinin de hiçbir yasal dayanağı olmadığına dikkat çekti. Uzmanlar ise, bankalara e-devlet şifresi verenlerin acilen şifrelerini değiştirmeleri uyarısında bulunarak, "Sadece bankalar değil internet cafelerde de giriş yapıldıysa şifre mutlaka değiştirilmeli" dedi. 
Hazal Ateş/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde