Bankalar telefon taciziyle vatandaşı intihara sürüklüyor

Bankalar telefon taciziyle vatandaşı intihara sürüklüyor

Bankalar ve varlık şirketlerinin vatandaşı borçlarından dolayı huzuru bozacak seviyede aramasının önüne geçilmesi için yasa teklifi verildi

Bankalar telefon taciziyle vatandaşı intihara sürüklüyor
16px
24px
27.01.2019 11:48
ABONE OLgoogle

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bankaların ve varlık şirketlerinin yüz binlerce vatandaşı borçlarından dolayı huzur ve sükûnunu bozacak seviyede aramalarının önüne geçilmesi için Kabahatler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, bankalar ve varlık şirketlerinin vatandaşı borçlarından dolayı huzuru bozacak seviyede aramasının önüne geçilmesi için yasa teklifi hazırladı.  Varlık yönetim şirketlerinden mafya gibi tehdit

Teklifin gerekçesinde, “Banka, varlık şirketleri ve özel hukuk büroları, borçlu vatandaşları makul seviyenin üzerinde arayıp huzurlarını kaçırarak, psikolojilerini olumsuz yönde etkilemekte, borçlulara ulaşamadıklarında da yakınlarını arayarak borçluyu deşifre etmektedir. İnsanların borç nedeniyle canlarına kastetmelerinde banka ve diğer alacaklı kuruluşlarının hiçbir katkısı yoktur demek, yanlış olur” denildi.

Vatandaşın bankalara 516.1 milyar, finansman şirketlerine 17.3 milyar, TOKİ'ye ise 20.4 milyar lira borcu olduğu, varlık yönetim şirketlerine satılan borç toplamının 20.8 milyar liraya ulaştığı vurgulandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde