Bankalar revaçta

Bankalar revaçta

Krizde iyi bir performans gösteren Türk bankaları yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu

Bankalar revaçta
16px
24px
12.03.2011 08:50
ABONE OLgoogle

İspanyollardan sonra Ruslar da Türkiye’de banka satın almak için kolları sıvadı. İki gün önce de yabancı bir bankanın Türkiye’de banka satın almak için HSBC’yi yetkilendirdiği açıklanmış, söz konusu satın alma işlemi için Arap yatırımcıların adı geçmişti.

Türkiye’nin en kârlı sektörlerinden olan ve krizde gösterdiği performansla yurtdışında övgüyle söz edilen bankacılığa yabancı yatırımcının da ilgisi büyük.

İspanyol BBVA’nın Garanti Bankası’yla anlaşmasının ardından, Sberbank da Türkiye’de satın alma fırsatlarıyla ilgilendiğini açıkladı. Sberbank’ın Üst Yöneticisi (CEO) German Gref, Türkiye’deki satın alma fırsatlarıyla çok ilgili olduklarını belirterek “Türkiye çok ilgi çekici” dedi.

Hafta ortasında HSBC Genel Müdür Yardımcısı Selim Kervancı, yabancı bir bankanın Türkiye’de banka satın almak için kendilerini yetkilendirdiğini açıklamış, ancak adı geçen Şekerbank ve Tekstilbank söylentiyi yalanlamıştı.

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın açıklamasının ardından Tekstilbank hisseleri artışa geçti ve 1.07 TL’ye kadar yükseldi. Sberbank’ın adı daha önce Garanti’deki GE hisselerinin satış işleminde de gündeme gelmişti.

Öte yandan, İspanyol bankacılık grubu BBVA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Francisco Gonzales, Garanti Bankası’nda pay alımının birkaç hafta içinde tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Gonzales, Türkiye’nin şu anda yatırım için en cazip ülkelerin başında geldiğini, 70 milyonun üzerindeki nüfusu, genç ve dinamik demografik yapısının olağanüstü bir potansiyel oluşturduğunu belirtti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde