Bankalar el koydukları gayrimenkulleri satışa çıkardı

Bankalar el koydukları gayrimenkulleri satışa çıkardı

Bankalar el koydukları gayrimenkullerin satışı için resmi internet sitelerine “Gayrimenkul” başlığı altında ilanlar vermeye başladı.

Bankalar el koydukları gayrimenkulleri satışa çıkardı
16px
24px
12.12.2018 12:53
ABONE OLgoogle

24 Haziran seçimleri sonrasında başlayan döviz kurundaki yükselişle birlikte Türkiye’deki ekonomik kriz de baş gösterdi. Ekonomistler, hükümetin tüm müdahalelerine rağmen, Türkiye’nin ekonomik kriz yaşadığı gerçeğini tekrarlıyor.

Türkiye’deki ekonomik krizin en önemli göstergelerinden biri de, vatandaşların borçlarını ödeyememesi nedeniyle bankaların el koyduğu gayrimenkuller… 2018 yılının Ağustos ayında, batık krediler nedeniyle bankaların el koyduğu gayrimenkullerde rekor kırılmıştı. Ödenemeyen ticari ve bireysel krediler sebebiyle konuttan, fabrikaya, otelden düğün salonuna, kümesten bağ bahçeye kadar binlerce gayrimenkul bankaların eline geçmişti. 

Dev projelere kaynak sağlayan kamu bankları ise el konulan gayrimenkullerde başı çekiyor. Kamu bankası Vakıf Bank el konulan gayrimenkullerde ilk sırada yer alırken, onu Ziraat Bankası ve Halk Bank takip etti. 

Özel bankalarda da durum farklı değil… 

2018 Ağustos ayı rakamlarına göre, 13 binden fazla gayrimenkule bankalar el koydu.

Bankalar el koydukları gayrimenkullerin satışı için resmi internet sitelerine “Gayrimenkul” başlığı altında ilanlar vermeye başladı. Ancak özellikle derinleşen ekonomik krizle birlikle el konulan gayrimenkul sayısında rekor kıran Vakıf Bank ve Ziraat Bankası’na, kendi sayfalarına koydukları gayrimenkul ilanları da yeterli olmadı.

Vakıf Bank ve Ziraat Bankası, “Sabihinden” isimli gayrimenkul ve birçok ürünün satıldığı satış sitesine dahi yüzlerce gayrimenkul ilanı verdi. Ekonomik kriz sonrasında ödenemeyen krediler nedeniyle el konulan gayrimenkullerle emlak zengini bankalar, bu gayrimenkullerin satışında da zorluklar yaşıyor. Vakıf Bank’ın ve Ziraat Bankası’nın “Sahibinden” isimli satış sitesine koyduğu gayrimenkullerin sayısı ise binlerle ifade ediliyor.

İşte o ilanlardan örnekler:

 

BANKA İPOTEKLİ EVİ NASIL SATAR

Banka ipotekli konut satışı için ilan veriyor. Bankadan icralık konut satışı için verilen ilanlara yapılan başvuruların ardından genelde açık artırma yöntemi ile satış sonuçlandırılıyor. Bu satış internet üzerinden ya da fiziki açık arttırma ile yapılıyor. İnternet ve fiziki ihale şartını ise konutun değeri belirliyor.

Banka alacağını, toplam süreçte yaptığı masrafları tahsil ediyor. Satış tutarından bu tutar düşülüyor ve kalan bir para bulunuyorsa bu tutar taşınmaz sahibine ödeniyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde