Bankalar Birliği: O para iade edilmiyor

Bankalar Birliği: O para iade edilmiyor

TBB, "Bankalardan konut kredisi kullanan müşterilerin KDV iadesi alabilecekleri yönündeki değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasında bulundu.

Bankalar Birliği: O para iade edilmiyor
16px
24px
22.09.2016 08:19
ABONE OLgoogle
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), bankalardan konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak KDV iadesi alabilecekleri yönündeki yorum ve değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

TBB'den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Bazı basın organlarında yer alan haberlerde, konutta Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarının düşürülmesi nedeniyle, konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak iade alabilecekleri yönünde yorum ve değerlendirmelere yer verilmiştir.

Bankacılık işlemleri ve bu bağlamda konut kredisi işlemleri, KDV’nin konusuna girmemektedir. Dolayısıyla bu işlemler nedeniyle bankalar tarafından KDV uygulaması yapılmamaktadır.

Bu çerçevede, bankalardan konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak KDV iadesi alabilecekleri yönündeki yorum ve değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde