Bankacıların FETÖ'cü şirketlere yönelik flaş talebi

Bankacıların FETÖ'cü şirketlere yönelik flaş talebi

Bankacılar FETÖ kapsamdaki şirketler için hükümetten kayyum ataması yerine önce el koyma, ardından da varlıklar değer yitirmeden satışlarının yapılmasını istiyor

Bankacıların FETÖ'cü şirketlere yönelik flaş talebi
16px
24px
25.08.2016 09:01
ABONE OLgoogle
Türkiye her gün farklı bir gündemle güne ‘merhaba’ diyor. FETÖ darbe girişimi sonrası yaşanan gelişmeler, artan terör olayları derken son olarak da Suriye operasyonu olmak üzere pek çok siyasi gelişme ekonomideki adımların geri planda kalmasına neden oluyor. Oysa yaşanan tüm gelişmelere karşın ekonomide önemli kararlar alınıyor.

Ekonominin önde gelen aktörleri de hükümet yetkilileri ile görüşmek, taleplerini iletmek için yaratılan her platformu sonuna kadar değerlendirmeye çalışıyor.

Önceki akşam işadamı Ahmet Arslan’ın organize ettiği Fikir Sofrası Düşünce Platformu tarafından düzenlenen Yeni Türkiye ve Ekonomide Güçlü Kalkınma Modeli Çalıştayı’nda 3 ayrı oturuma Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci olmak üzere üç bakan başkanlık etti.

Bakanlar The Four Seasons Hotel’de düzenlenen toplantılarda işadamlarının talep ve önerilerini dinledi. Bankacılardan emlak patronlarına, holding CEO’larından STK başkanlarına kadar iş dünyasının önemli isimleri toplantıya katıldı.

Bankacılar FETÖ kapsamında kayyum atanan şirketlerle ilgili problemleri bakanlara iletirken sektörün kredi riskinin de milyar liraları aştığı ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre sadece Naksan Holding’de bankacılık sektörünün taşıdığı risk toplamı 1.3 milyar lirayı geçiyor. Ve son olarak kayyum ataması yapılan Boydak Grubu’nda da bir o kadar kredi riski olduğu ifade ediliyor.

Bakanlarla yapılan oturumlarda banka yöneticilerinin bakanlara “Yönetimine el konan şirketlere kayyum atanıyor. O şirketlerde işleyişi bilenler de uzaklaştırıldığı ya da gözaltına alındığı için bu kurumların mali bünyelerinde zafiyetler yaşanabiliyor. Hal böyle olunca bizim endişelerimiz de artıyor.

Zira 50-100 milyon liralık krediler var bankalarda ortalama ama toplamda milyarı geçiyor. Bu kurumların uzun süre kayyumlarla yönetiminden çok el konulup özelleştirilmesi yani satılması, riskin bankacılığa sıçramaması açısından da önemli” dediği öğrenildi

Yavuz Barlas/Habertürk
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde