Bankacılara Rio tatili

Bankacılara Rio tatili

Bankaların personelini ödül olarak Brezilya’nın festivali ile ünlü Rio de Janeiro kentine tatile gönderdiği bildirildi.

Bankacılara Rio tatili
16px
24px
22.12.2012 21:36
ABONE OLgoogle

Bankaların, yüksek kredi bağlantısı yapan personelini ödül olarak Brezilya’nın festivali ile ünlü Rio de Janeiro kentine tatile gönderdiği bildirildi.

TBMM Dilekçe Komisyonu, bankaların müşterilerinden çeşitli adlarla aldığı ücretlerle ilgili şikayetleri değerlendirdi. AK Parti Afyon milletvekili Halil Ürün başkanlığındaki toplantıya katılan eski bankacı Hamit Başer, çalıştığı bankanın, müşterilere verdiği kredi işlemlerinde usulsüzlük yaptığını öne sürdü. Durumu ilgili yerlere ilettiğini de anlatan Başer, 'Banka adını karaladığım gerekçesiyle tazminatsız olarak, iş akdim feshedildi' dedi.

RİO TATİLİ

Başer, 9 yıl çalıştığı bankanın, tüketici kredisi isteyen müşterilere, bilgileri olmadan istedikleri miktarın üzerinde kredi açtığını ve daha sonra masrafları da keserek talep edilenden az miktar verdiğini iddia etti. Müşterilere yapılan sigortanın yarısının kar olduğunu savunan Başer, şube görevlilerine sigortanın yüzde 10'u kadar prim verildiğini, çalışanlara 35 bin liralık tüketici kredisi karşılığında da Rio tatili kampanyası yapıldığını söyledi.

Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bayram Uzunoğlu da Tüketicinin Korunmasına ilişkin yasa taslağı hazırladıklarını bildirdi.Taslağa, tüketicilerden kredi kartı üyelik ücreti, hesap işletim ücreti, dosya ücreti, ipotek ücreti gibi isimler altında bedel alınamayacağı hükmü koyduklarını söyledi.

BABACAN’A GÖNDERME

Bunun üzerine AKP’li Başkan Halil Ürün, Türkiye'de futbol ve bankacılığın en güçlü iki lobi olduğunu belirterek ‘’Taslak böyle gelse bile Başbakan Yardımcımız Ali Babacan el koyacak. BDP dahil bütün siyasi gruplar esas duruşa geçecek. Taslak yasalaşana kadar büyük ihtimalle değişecek. Futbol ve bankacılık lobisine karşı maalesef acziyet içindeyiz' dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde