Bankacı ucuz dolar vaadiyle 100 milyon çarptı

Bankacı ucuz dolar vaadiyle 100 milyon çarptı

Bir kamu bankasının şube müdürü müşterilerini ucuz dolar satma vaadi ile dolandırdığı belirlendi. Ucuz dolar almak isteyen müşteriler yaklaşık 100 milyon lira kaptırdı.

Bankacı ucuz dolar  vaadiyle 100 milyon çarptı
16px
24px
23.09.2018 21:02
ABONE OLgoogle

İki hafta önce bir kamu bankasının yanlışlıkla ucuza dolar satması, banka müdürü için dolandırma malzemesi oldu. Şube müdürü, şube müşterilerini  ucuz dolar satmak için elden yaklaşık 100 milyon lira aldı. 

Antalya'nın Alanya ilçesinde müdürlüğünü yaptığı banka şubesi ile döviz büroları ve iş insanlarından topladığı 2,2 milyon dolar, 1,5 milyon euro ve 1,5 milyon lirayla kayıplara karıştığı belirlenen A.İ.'nin İstanbul'da yakalanan kardeşi H.İ. (34) Alanya'ya getirildi. H.İ., emniyetteki işlemleri sonrası sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Banka müdüründen 100 milyon TL’lik vurgun! Her yerde aranıyor

Alanya'daki banka şubesinin müdürü A.İ.'nin, ucuz döviz alma bahanesiyle döviz büroları ve bazı iş insanlarından para topladığı, çalıştığı iş yerinden de yüklü miktarda para alarak, ortadan kaybolduğu öne sürüldü.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilk belirlemelere göre, 2,2 milyon dolar, 1,5 milyon euro ve 1,5 milyon lirayla kayıplara karıştığı tespit edilen A.İ.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde