Banka Genel Müdürleri kendilerine bonkör, yardımda cimri!

Banka Genel Müdürleri kendilerine bonkör, yardımda cimri!

KAP açıklamasına göre Üst Düzey Yöneticilere milyonlarca lira dağıtan bankalar, Milli Dayanışma Kampanyası için aynı cömertliği göstermedi.

Banka Genel Müdürleri kendilerine bonkör, yardımda cimri!
16px
24px
07.04.2020 05:38
ABONE OLgoogle

Geçtiğimiz yıl ciddi oranda Üst Yönetim ödeneği dağıran banka genel müdürleri, Milli Dayanışma Kampansı'na yardımda cimri davranıyorlar.

GEÇEN SENE BANKALAR ÜST YÖNETİME NE KADAR DAĞITTI?

QNBFinansbank 118,7 milyon TL ile Üst Yönetime en fazla ödeme yapan banka. Banka 2017-18 döneminde de en fazla ödeme yapan banka konumunda idi.

GARANTİ BBVA 98,6 milyon TL ile ikinci sırada yer aldı

DENİZBANK 88,6 milyon TL dağıttı. 

YAPI KREDİ BANKASI: 76,5 milyon TL sıralamada yerini aldı.

AKBANK 47,7 milyon TL dağıttı.

İŞBANK 30,3 milyon TL

VAKIFBANK 28,1 milyon TL

ZİRAAT BANKASI 12,4 milyon TL,

HALKBANK 10,3 milyon TL dağıttı.

BANKALAR NE KADAR YARDIM YAPTI?

QNB Finansbank'ın salgın ve etkileriyle mücadele için 10 milyon TL ayırdığı bildirildi.

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ: Banka olarak koronavirüs salgınına karşı verilen amansız mücadelede hastanelere destek olmak ve sağlık çalışanlarının acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere 10 milyon TL Fon ayırdık.

QNB Finansbank: Salgın nedeniyle sağlık sistemi içerisinde oluşan ihtiyaçların karşılanmasına destek olmak üzere 10 milyon TL ayırdık.

Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku: Banka olarak Milli Dayanışma Kampanyası’na 5 milyon lira bağışlıyoruz. Ayrıca banka çalışanlarımız da bu kampanyaya ‘Albaraka İyilik Kulübü’ aracılığıyla 100 bin liraya yakın bir bağışta bulunuyor.

DenizBank, koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde başlatılan dayanışma kampanyalarına destek olmak amacıyla 10 milyon lira kaynak ayırdığını duyurdu.

İş Bankası : Covid-19 salgını ile mücadeleye destek vermek amacıyla Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki hastanelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere Türkiye İş Bankası Grubu da 10 milyon liralık kaynak ayrılmasına karar verdi.

Yapı Kredi, küresel çapta tüm yaşamı etkileyen Koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı Devlet Hastaneleri’nin ihtiyaçlarının desteklenmesinde kullanılmak üzere 10 milyon TL’lik kaynak ayırdı.

Akbank: Koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık kuruluşları ve çalışanlarının ihtiyaçlarına destek vermek için 10 milyon liralık kaynak oluşturdu.

ING Türkiye,  Milli Dayanışma Kampanyasına 5 milyon lira bağışlayarak destek oldu.

EN YÜKSEK DESTEK KAMUDAN

-Ziraat Finans Grubu:                62,3 milyon TL

-Halkbank:                                56 milyon TL

-VakıfBank:                               50 milyon TL

-Kuveyt Türk Finans Grubu:     20 milyon TL

-Vakıf Katılım:                           5 milyon TL

-Albaraka Türk:                         5 milyon TL

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde