Bank-Sen: Halkbank suç işliyor

Bank-Sen: Halkbank suç işliyor

Halkbank Genel Müdürlüğü tarafından bölge müdürlüklerine gönderilen mesajlarla, çalışanların zorla Hak-İş'e bağlı Öz-Finans İş sendikasına üye olması isteniyor

Bank-Sen: Halkbank suç işliyor
16px
24px
22.07.2014 12:46
ABONE OLgoogle
DİSK'e bağlı Devrimci Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası (Bank-Sen), Halkbank Genel Müdürlüğü tarafından bölge müdürlüklerine gönderilen mesajlarla, çalışanların zorla Hak-İş'e bağlı Öz-Finans İş sendikasına üyeliklerin yapılmasının istendiğini, üyeliğini yapmayan çalışanlardan ise yazılı savunma alındığını iddia etti.

Disk/Bank-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, çalışanlara yapılan baskılar ve buna aracılık eden bölge ve tüm şube yöneticilerinin çalışanların sendikal hak ve özgürlüklerini gasp ettiği belirtilerek, "Halkbank'ta suç işleniyor. Tehdit, zorlama veya baskı yoluyla sendikal üyelik istenmesinin, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 117. Maddesi'ne göre iş ve çalışma hürriyetinin ihlali çerçevesinde altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilmesini gerektiren bir suç olduğunu bir kez daha hatırlatırız. Çalışanların sendika seçme özgürlüklerinin ihlali anlamına gelen bu baskılara karşı konfederasyonumuz DİSK ile birlikte Bank-Sen olarak bu suçu işleyenlere karşı hukuksal haklarımız başta olmak üzere her türlü adımı atacağımızı ilan ediyor, banka yöneticilerini bu suçun bir parçası olmamaya çağırıyoruz" denildi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde