Bank Asya'ya son darbe Borsa İstanbul'dan

Bank Asya'ya son darbe Borsa İstanbul'dan

Gözaltı pazarındaki Bank Asya hisselerinin işlem sırası geçici olarak kapatıldı

Bank Asya'ya son darbe Borsa İstanbul'dan
16px
24px
01.06.2015 10:50
ABONE OLgoogle
Borsa İstanbul, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) Bank Asya'nın yönetimini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devretme kararı nedeniyle bankanın gözaltı pazarındaki işlem sırasını geçici olarak kapattı.

KAP'a yapılan açıklamada hissenin işlem sırasının pay piyasası yönetmeliğinin 25/a maddesi uyarınca kapatıldığı belirtildi.

Açıklamada hisselerin ne zaman işleme açılacağı konusunda bilgi yer almadı.

Yönetmeliğin söz konusu maddesi hisse senedinde yatırımcı kararlarını etkileyecek önemde bilgi olduğunun öğrenilmesi halinde bu bilginin yatırımcılara duyurulması için borsa yönetimine hisseyi işleme geçici olarak kapatma yetkisi veriyor.

BDDK, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesine karar verdiğini Cuma akşamı açıklarken, yazılı açıklamada kararın, bankanın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiği gerekçesiyle alındığı belirtildi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde