Bank Asya’ya para yatıranlar içeride, 16 yıl yöneticilik yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu SPK’nin tepesinde

Bank Asya’ya para yatıranlar içeride, 16 yıl yöneticilik yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu SPK’nin tepesinde

Bank Asya'ya para yatırdığı gerekçesiyle yüzlerce kişi FETÖ üyeliğinden tutuklanırken, aynı bankada 16 yıl yöneticilik yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başkanlığına atandı.

Bank Asya’ya para yatıranlar içeride, 16 yıl yöneticilik yapan Ali Fuat Taşkesenlioğlu SPK’nin tepesinde
16px
24px
18.04.2018 04:23
ABONE OLgoogle

Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) ilişkin atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, yaklaşık 3 buçuk aydır boş bulunan SPK Başkanlığı görevine Halkbank'ın 17 Aralık’tan sonraki eski Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu atandı.

Söz konusu atama 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 119’uncu maddesine göre Bakanlar Kurulunca kararlaştırıldı. Taşkesenlioğlu 1996 yılından 2012 yılına kadar Bank Asya'da üst düzey görevlerde bulundu.

MEHMET HAKAN ATİLLA'YI ABD'YE GÖNDEREN İSİM OLARAK BİLİNİYOR 

Taşkesenlioğlu, Bank Asya'dan sonra Halkbank'a transfer olmuştu. Halkbank'ta yönetim kurulu üyeliği yapan Taşkesenlioğlu, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'yı da ABD'ye gönderen isim olarak biliniyor.

Atilla, ABD'de tutuklanınca Ali Fuat Taşkesenlioğlu görevden alınmıştı.Taşkesenlioğlu'nun kardeşi Zehra Taşkesenlioğlu da AKP Erzurum Milletvekili olarak görev yapıyor. 

3 BUÇUK AYDIR BAŞKANSIZDI

2013'de SPK Başkanlığı görevine getirilen Vahdettin Ertaş, geçtiğimiz Ocak ayının başında görevden alınmıştı.

ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU KİMDİR?

Ali Fuat Taşkesenlioğlu, 1964 yılında Erzurum'da doğdu. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümü mezunu olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, iş hayatına 1988 yılında Yenidoğan Yayın Dağıtım Şirketi'nde başladı.

1988-1996 yılları arasında Faisal Finans Kurumu A.Ş.'de Baş Uzman olarak görev yaptıktan sonra, 1996 yılı Ekim ayında göreve başladığı Asya Katılım Bankası A.Ş.'de sırasıyla, Proje Pazarlama Müdür Yardımcılığı, Merter Şube ve Sultanhamam Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlük Kredi Tahsis Birim Müdürlüğü ile Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

30.03.2012 – 06.02.2014 tarihleri arasında Vakıflar Bankası T.A.O Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.17 Aralık 2013 tarihindeki soruşturma kapsamında Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan‘ın tutuklanmasının ardından BDDK'nın 07.02.2014 tarihli onayı ile Halk Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Sayın Ali Fuat Taşkesenlioğlu, aynı gün Halk Bankası Genel Müdürü olarak atandı.

Taşkesenlioğlu 2017 yılının Haziran ayına kadar bu koltukta kalmıştı. Ali Fuat Taşkesenlioğlu evli ve üç çocuk babasıdır. (Cumhuriyet)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde