Bank Asya varlıkları haraç mezat satılacak

Bank Asya varlıkları haraç mezat satılacak

Bank Asya Genel Müdürü Güzeldülger, Aralık ya da Ocak ayında banka aktifindeki varlıkların müzayede yöntemiyle satışını deneyeceklerini söyledi

Bank Asya varlıkları haraç mezat satılacak
16px
24px
16.11.2016 10:16
ABONE OLgoogle

Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Güzeldülger, bankanın tasfiyesinin 2-3 yıldan daha fazla süreceğini açıkladı. Güzeldülger, banka aktifindeki gayrimenkul ve diğer varlıklarının müzayede yöntemiyle satışını planladıklarını bildirdi.

 Abdullah Güzeldülger yaptığı açıklamada, BDDK’nın darbe girişiminin ardından bankacılık lisansını iptal ettikten sonra Bank Asya’nın satışının zorlaştığını, hemen hemen imkansız hale geldiğini söyledi.
 
Türkbank hatırlatması
 
Bank Asya’nın tasfiyesi için çalıştıklarını kaydeden Güzeldülger, Türkiye’de tasfiye hukukunun uzun soluklu yapıya sahip olduğunu, 2012’de genel müdür olarak atandığı tasfiye halindeki Türk Ticaret Bankası’nda bu sürecin 10 yılda bitmediğini anımsattı.

Güzeldülger, “Ancak biz burada olabildiğince hızlı ve çözüm üreterek bu tasfiye sürecini mümkün olan en kısa zamanda tamamlayacağız. Bu, en kısa zamanda 2-3 yıldan aşağı mümkün değil. Ne kadar kısa vadeden baksanız da, ne kadar çözümcü olsanız da bankanın devam eden davaları vesaire baktığınız zaman yine bir zorlu bir süreç bizi bekliyor” ifadesini  kullandı.

Abdullah Güzeldülger, Bank Asya’nın aktifindeki gayrimenkul ve diğer varlıkları toplu olarak muhtemelen bir müzayede yöntemiyle satışını planladıklarını aktararak, “Takvim için değerleme çalışmaları bitti, TMSF ile görüşüyoruz. Ya önümüzdeki ay ya da ondan sonraki ay gayrimenkul ve varlıkların satışını deneyeceğiz” diye konuştu.
 
Ödeme takvimi TMSF’ye bağlı
 
Mudiler için endişe edecek bir durum olmadığını, TMSF’nin garanti ettiği 100 bin lira sınırına kadar olan mevduatlarının ödeneceğini kaydeden Genel Müdür Abdullah Güzeldülger, şunları söyledi: “TMSF’nin açıklayacağı bir takvimle bankada mevduatı olup da banka kapandığı için çekemeyen mudilerden 100 bin liraya kadar garanti kapsamında olan tasarruf mevduatlarını gerçek kişiler çekecekler. Garanti kapsamındaki ödemelerin takvimini TMSF açıklayacak. Yıl sonundan önce yapılacağını tahmin ediyorum. Bu ödemeyi TMSF yapacak.
Bankanın tahsilatlarıyla, mudilerin bu mevduat garantisi kapsamı dışındaki mevduatlarını da ödemek için gayret sarf edeceğiz. Oraya da bankanın imkanları yetecek gibi görünüyor.” 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde