Bank Asya ortakları, BDDK ve TMSF için bu hafta dava açıyor

Bank Asya ortakları, BDDK ve TMSF için bu hafta dava açıyor

BDDK'nın, Bank Asya’nın, TMSF'ye devredilmesi yönündeki kararının ardından, hakim ortaklar kararın ‘hukuksuz’ olduğu gerekçesiyle bu hafta yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmaya hazırlanıyor.

Bank Asya ortakları, BDDK ve TMSF için bu hafta dava açıyor
16px
24px
02.06.2015 08:56
ABONE OLgoogle
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), Bank Asya’nın, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesi yönündeki kararının ardından, hakim ortaklar kararın ‘hukuksuz’ olduğu gerekçesiyle bu hafta yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili soruları cevaplandıran Bank Asya hakim ortaklarının avukatı Süleyman Taşbaş, kararın siyasi olduğunu belirterek, “Bundan sonraki süreçte öncelikle BDDK kararının iptali için idari yargıda yürütmeyi durdurma talepli dava açacağız. Bu davayı bu hafta çarşamba veya perşembe günü açmayı düşünüyoruz. Hem BDDK kararına hem TMSF kararının yürütmesinin durdurulması talebiyle davalar açacağız.” dedi.

Kararın kanunun 71’inci maddesinin ‘b’ bendine göre alındığını belirten Taşbaş, “Burada piyasanın istikrarından, mudilerin menfaatlerinin korunmasından bahsediliyor. Ancak kâr eden bir şirkette korunmaya ihtiyaç yoktur. Bir şirket kâr ediyorsa faaliyetleri devam eder. Ancak zarar olmalı ki, mudilerin hakları korunsun, piyasanın istikrarı sağlansın.” diye konuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde