Bank Asya'nın 68 hissedarına operasyon, 49 gözaltı

Bank Asya'nın 68 hissedarına operasyon, 49 gözaltı

İstanbul Polisi, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin yönetimde söz sahibi olan A Grubu hissedarlarından 68'inin yakalanması için operasyon düzenledi.

Bank Asya'nın 68 hissedarına operasyon, 49 gözaltı
16px
24px
03.01.2018 10:03
ABONE OLgoogle

Operasyon, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeki, FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) üyelerine yönelik operasyon sabah saatlerinde başladı.

Operasyonun hedefinde, Asya Katılım Bankası A.Ş.’nin A Grubu 68 hissedarı olduğu öğrenildi. 

Şüphelilerden 2’sinin yurtdışında olduğu tespit edildi. Mali Polis, İstanbul ve 8 ilde başlatılan eşzamanlı operasyonda 66 şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Mali Polisin hedefindeki A Grubu 66 hissedarın, Asya Katılım Bankası A.Ş.’nin yönetimin organlarını belirlemede, ticari ve idari karar almada yetki ve oy hakkı bulunan kişiler olduğu öğrenildi.

Savcılığın talimatıyla İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Devam eden operasyonlarda 49 şüphelinin gözaltına alındığı, adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi.

Öte yandan zanlılardan 2’sinin yurt dışında olduğu tespit edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde