Bank Asya hissedarlarının mal varlıklarına tedbir konuldu

Bank Asya hissedarlarının mal varlıklarına tedbir konuldu

Hakkında gözaltı kararı çıkan hissedarların mal varlıklarına tedbir konuldu.

Bank Asya hissedarlarının mal varlıklarına tedbir konuldu
16px
24px
04.01.2018 08:50
ABONE OLgoogle

Bank Asya’nın 68 hissedarına yönelik başlatılan operasyonda 49 kişi gözaltına alındı. Bankaya el konulma döneminde belge getirmemekte direnen şaibeli ortaklar da yakayı ele verdi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük finans ayağı olan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulduktan sonra tasfiye edilen Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) yönetim organlarını belirlemede, ticari ve idari karar almada yetki ve oy hakları olan eski hissedarlarına yönelik dün operasyon başlatıldı.   Bank Asya'nın 68 hissedarına operasyon, 49 gözaltı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen baskınlarda FETÖ üyeliğinden gözaltı listesinde olan 68 hissedarından 49'u gözaltına alındı.

Dün gerçekleştirilen operasyonla, bankaya el konulma döneminde belge getirmemekte direnen şaibeli ortaklar da yakayı ele verdi. Hakkında gözaltı kararı çıkan hissedarların mal varlıklarına tedbir konuldu.

Hazal Ateş / Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde