Balyoz'da rekor tazminat talebi

Balyoz'da rekor tazminat talebi

Balyoz davasında 16 yıl hapiş cezasına çarptırılan ve AYM'nin kararıyla yeniden yargılanıp beraat eden Albay Erhan Kubat, devlete tazminat davası açtı.

Balyoz'da rekor tazminat talebi
16px
24px
27.08.2015 08:25
ABONE OLgoogle
Balyoz davasında darbeye teşebbüs suçlamasıyla 16 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla yeniden yargılanıp beraat eden Albay Erhan Kubat hukuk savaşı başlattı. Bin 77 gün tutuklu kalan Kubat, devletten bir milyon TL manevi, 32 bin 400 TL de maddi tazminat talep etti.

Avukat Salim Şen’in dava dilekçesinde tutuklu kaldığı, bin 77 gün boyunca gerek Kubat’ın gerekse ailesinin telafisi imkânsız maddi ve manevi zararlara uğradığının altı çizildi ve “Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi başta olmak üzere Ceza Muhakemesi Kanunu’nda da ayrıntılı olarak düzenlendiği üzere bu zararları Devletin karşılaması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Dilekçede Kubat’ın tutukluluğu nedeniyle erken emekli olmak zorunda bırakılmasa 2024 yılına kadar sırasıyla 4 yıl tuğgeneral, 4 yıl tümgeneral ve 4 yıl da korgeneral olarak çalışabileceği aktarıldı.

Kubat’ın tutuklu kaldığı süre boyunca cezaevinde kantin masrafı yaptığı ve ailesinin cezaevi görüşmeleri için yol masrafı yaptığı belirtildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde