Balıketli bayanlar için ‘Dorissi’ geliyor

Balıketli bayanlar için ‘Dorissi’ geliyor

Hazır giyim sektöründe kendi markasıyla rekabet eden firmaların sayısı her geçen gün artıyor.

Balıketli bayanlar için ‘Dorissi’ geliyor
16px
24px
11.09.2010 16:07
ABONE OLgoogle

Doridorca markasıyla 1998 yılından bu yana abiye giyim üreten Hisarlılar Tekstil de yeni bir marka daha çıkarıyor. Abiye ürünlerini 44-50 arası büyük beden bayanlara da giydirmek isteyen firma, bu doğrultuda “Dorissi” ismiyle yeni bir marka yaratmayı planlıyor.

Hisarlılar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Kandağ, özellikle Avrupa’daki müşterilerinin talebi üzerine bu alana girmeye karar verdiklerini belirtiyor.

Abiye tarzı bayan giyim üretimini İstanbul Şişli’ye bağlı Bomonti’deki tesislerinde yapan firmanın 8 kişilik bir tasarım ekibi var. Yılda iki kez koleksiyon hazırlayan Hisarlılar, piyasaya 400 farklı model ürün sunuyor. Rıdvan Kandağ, yılda yaklaşık 250 bin adet ürün yaptıklarını, bunun yüzde 30’unu ihraç ettiklerini söylüyor. Kandağ, büyük bedene başlamaları durumunda yıllık üretimin 500 bin parçayı bulacağını belirtiyor. Birçok ülkeye ihracat yapan Hisarlılar Tekstil’in müşterileri arasında Alman perakende zinciri Otto da var.

Dünya modasına yön veren Fransız Pierre Cardin de Hisarlılar Tekstil’in müşterisi. İngiltere’ye ise kendi markası Doridorca ile ihracat yapıyor. Hisarlılar’ın iç piyasada da yaklaşık 200 satış noktası var. Rıdvan Kandağ, önümüzdeki 3 yıl içinde Türkiye’nin ilk bin ihracatçı firması arasına girmeyi planladıklarını belirtiyor.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde