Balık gitti, süt geldi

Balık gitti, süt geldi

1952 yılında kurulan Et ve Balık Kurumu’nun ismi nasıl değişti

Balık gitti, süt geldi
16px
24px
11.10.2013 12:56
ABONE OLgoogle
Et ve süt son yılların en tartışmalı konularından biridir. Hızlı fiyat artışları sonrasında devlet ithalat kozunu kullanarak piyasaları sakinleştirdi.
 
Aşırı artan fiyatlar devletin elinde bulunan Et ve Balık Kurumu ile dengede tutulmaya çalışılıyor. Bu tartışma geçtiğimiz aylarda tekrar yaşandı. Et ve canlı hayvan ithalatı tekrar gündeme geldi, sonrasında piyasalar duruldu. 
 
Et ve Balık Kurumu’nun bu süreçte de görev alıp almadığını merak ederken kurum mağazalarındaki bir değişiklik olduğunu fark ettik. 1952 yılında kurulan Et ve Balık Kurumu’nun isminin Et ve Süt Ürünleri olarak değiştirildiğini gördük. Nisan ayında kurulan Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’nden sonra bu karar alınmış.
 
Sadece et satışı yapan 81 mağazanın tabelaları yeni yapılanma çerçevesinde değiştirilmiş. Böylece tabelalardaki balık gitmiş, onun yerine süt ürünleri gelmiş. Tabelaya uygun olarak Atatürk Orman Çiftliği ile anlaşma yapılarak mağazalarda süt ürünleri satışı da başlatılmış.
 
Bu yeni yapılanma en çok AOÇ markalı ürünlerin müdavimlerini sevindirmiş. Et ve Süt Ürünleri mağazalarında AOÇ’nin pastörize keçi sütü, keçi peyniri, yoğurt, dondurma, tereyağı ürünleri satılıyor. Yalnız ürünleri bazı mağazalarda bulamazsanız şaşırmayın.
 
Çünkü AOÇ ile mağaza bazında anlaşmalar yapılıyormuş. Anlaşması olmayan mağazalarda bu ürünler bulunmuyor. Yeni yapılanma mağazalara da yaramış. Ürün çeşitliliği ile birlikte cirolarda da artışlar yaşanmış.
 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde