Bakkallara kötü haber! Mini mini BİM'ler geliyor

Bakkallara kötü haber! Mini mini BİM'ler geliyor

BİM ve kardeş kuruluşu süpermarket zinciri File büyümeye devam ediyor.

Bakkallara kötü haber! Mini mini BİM'ler geliyor
16px
24px
01.10.2021 13:41
ABONE OLgoogle

Türkiye’nin organize perakende sektöründe pazar payı en yüksek şirketi olan BİM Birleşik Mağazalar AŞ, faaliyetlerine 1995 yılında 21 mağazayla başladı. Bu tarihten sonra mahalle aralarında hızla yayılan BİM, Türkiye’nin yüksek indirim (hard-discount) modelinin Türkiye’deki ilk temsilcisi konumunda.

BİM, portföyünde yaklaşık 750 ürün bulundururken aynı zamanda çok sayıda özel markalı ürünü de müşterilerine sunuyor. BİM 2020 yılında yurt içinde üç yeni bölge merkezinin yanı sıra 969 (+30 FİLE) yeni mağaza açarak mağaza sayısında yıllık yüzde 12 oranında büyüdü. Mağaza sayısı da 8 bin 407 adede ulaştı. File ile birlikte bu rakam 8 bin 530 adet oldu.

2020 yılı sonu itibariyle Türkiye’nin yanı sıra Fas ve Mısır’dakilerle birlikte toplam 9 bin 365 mağazaya ulaştı. BİM’in 2020 sonu itibariyle cirosu da 40 milyar TL’nin üzerine çıktı. BİM, sadece ciro büyüklüğü açısından değil, aynı zamanda 2020 yıl sonu itibariyle 3 bin 449’u ofis, 5 bin 958’i depo ve 51 bin 256’sı mağazalarda olmak üzere konsolide bazda 60 bin 663 kişiye istihdam sağladı.

BİM ile ilgili yepyeni bir bilgi aktaracağız. BİM ve kardeş kuruluşu süpermarket zinciri File büyümeye devam ediyor. Nerede ise her mahallede bir BİM karşınıza çıkıyor. Bu kez BİM’lerin Mini’leri açılmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yolumuz Kadıköy’e düşmüştü. Biz de ilk BİM Mini’yi orada gördük. Öğrendiğimize göre BİM yönetimi sadece mahallelerde değil her sokakta etkin olmak için BİM Mini’leri çıkarmış. Hedef her sokakta bir BİM Mini açmak imiş. BİM’lere göre daha küçük bakkal ayarında yerler olacakmış. 100-150 metrekare büyüklüğünde olacak bu mağazalarda yaklaşık 700 ürün yer alacakmış. Haftalık aktüel ürünler satılacakmış.

Mini BİM’lerin açılması mahallelerdeki bakkallar açısından iyi mi kötü mü bunu zaman gösterecek. Ancak etkilenmemeleri mümkün değil. Bizden duyurması…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde