Bakanlıktan Engin Altan Düzyatan'ın marka elçisi olduğu Blue World City hakkında uyarı

Bakanlıktan Engin Altan Düzyatan'ın marka elçisi olduğu Blue World City hakkında uyarı

Pakistan’ın İslamad şehrinde, 5 milyon metrekare alanda, kurulacak şehirde, Türk firmalarını, Türk yatırımcılarını isteyen Firma, Engin Altan Düzyatan’ı tanıtım elçisi olarak seçmişti.

Bakanlıktan Engin Altan Düzyatan'ın marka elçisi olduğu Blue World City hakkında uyarı
16px
24px
13.09.2020 12:31
ABONE OLgoogle

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da inşası süren konut ve yaşam alanları projesi için görüşmelerde bulunmak üzere geçen hafta Türkiye'ye gelen yetkililer, Türk firmalarına yatırım çağrısı yapmıştı.

"Blue World City" projesinin üst yöneticisi Saad Nazır, ülkesinde yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Ertuğrul Gazi'yi canlandıran oyuncu Engin Altan Düzyatan ile projenin tanıtım elçisi olması amacıyla anlaşma yaptıklarını ifade etmişti.

Şirket hakkında yasal işlem başlatıldı

Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, Blue World City'nin Pakistan'da yasadışı yollarla faaliyette bulunduğu ve Rawalpindi Eyaleti Kalkınma Otoritesi'nin (Rawalpindi Development Authority) halihazırda buna karşı yasal işlem başlattığını ifade ederek Düzyatan’a bilgilendirmelerde bulundu.

Pakistan medyasında yer alan bilgilere göre Engin Altan Düzyatan, İçişleri Bakanlığı'ndan gelen raporlardan sonra Blue World City ile yaptığı anlaşmadan çekildi.

Türk firmaları için yatırım çağrısı yapmıştı

Geçen hafta İstanbul'da Türk firmalarına ve yatırımcılara seslenen Nazır, "Bizler Pakistanlı Müslüman kardeşleriniz olarak sizleri davet etmek için geldik. Ciddi bir yatırımımız var. Çok ciddi ve büyük bir yatırım. Biz buraya okulları, üniversiteleri, hastaneleri, marketleri, alışveriş merkezlerini bekliyoruz. Blue World City 5 milyon metrekarelik alanda bir şehir. Tamamen bütün ürünlerin Türkiye'den olmasını, Türk markalar olmasını istiyoruz." diye konuşmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde