Bakanlık için adı geçen sürpriz işadamı

Bakanlık için adı geçen sürpriz işadamı

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, sanayi ve turizmde önde gelen birçok ilden güçlü “Hayır” çıkması hükümette değişimin habercisi olarak yorumlandı.

Bakanlık için adı geçen sürpriz işadamı
16px
24px
18.04.2017 11:40
ABONE OLgoogle

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, sanayi ve turizmde önde gelen birçok ilden güçlü “Hayır” çıkması hükümette değişimin habercisi olarak yorumlandı.

Ekonomik sorunlar ağırlaşırken referandum sürecindeki neredeyse tüm zamanını siyasi propagandaya ayıran Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin memleketi Denizli’nin, kararının açık ara “Hayır” olması ekonomi kulislerinde şimdiden, koltuğunun tehlikede olduğu yorumlarına yol açtı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun memleketi Antalya’dan da yüzde 59 oranında “Hayır” oyu çıkması, referandum öncesi yaşanan çiftçiye hesap verememe olayını akıllara getirdi.

Halk pazarında referandum propagandası yapan Çavuşoğlu’na bir üretici sorunlarını dile getirmişti. Çavuşoğlu “Ben de çiftçiyim” diyerek olay yerinden uzaklaşırken, üretici “Bana hesap vereceksin” diyerek arkasından tepki göstermişti.

Eğer erken seçim olmazsa 2019’a kadarki ara dönemde dışarıdan siyasi olmayan bakan atamalarının gündeme gelebileceği de ekonomi kulislerinde konuşulmaya başlandı.

Ekim Alptekin’den aldığı paraları geri ödeyecek mi?

EKİM ALPTEKİN'İN ADI GEÇİYOR

Diğer yandan aldığımız bazı duyumlara göre Ekonomi Bakanlığı için DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Yürütme Kurulu Başkanı K. Ekim Alptekin’in adı kulislerde geçiyor.

Michael Flynn ile Türk Bakanları buluşturan o isim kim...

Kendisinin de bu yöndeki niyetini referandum öncesinden beyan ettiği belirtiliyor.

Diğer yandan yeni dönemde TİM, TOBB ve MÜSİAD gibi kurumlarda da yaklaşan seçimler nedeniyle neredeyse tüm koltukların değişeceği ifade ediliyor.  

Recep Erçin/Aydınlık

Not: Kamil Ekim Alptekin'in ismi, son olarak Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberiyle gündeme gelmişti. ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in Trump’ın kampanya danışmanlığını yaparken Türk bakanlarla bir araya gelerek Fethullah Gülen’in iadesini görüştüğünün belirtildiği haberde, görüşmeyi ayarlayan isim olarak da Kamil Ekim Alptekin'in ismi geçiyordu. 

Flynn, Adalet Bakanlığına teslim ettiği raporlarda Alptekin'in şirketi için yaptığı danışmanlık faaliyeti için 3 aylığına 530 bin dolar para aldığını ifade etmişti. 

NİKAH ŞAHİDİ DİŞLİ

Eski manken Nigar Talibzade (Talibova) ile evli olan Alptekin, bir önceki evliliğini ise 7 Ağustos 2007 tarihinde gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ile gerçekleştirmişti, ancak ikilinin evlilikleri kısa sürdü ve 2008 yılında sonlandı. Aslıntaşbaş ile Alptekin'in nikah şahitliğini ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli yapmıştı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde