Bakanlık ehliyet için sağlık raporu tarifesini açıkladı: 300 TL...

Bakanlık ehliyet için sağlık raporu tarifesini açıkladı: 300 TL...

Sağlık Bakanlığı ehliyet almak için gereken sağlık raporları ve ücretleri konusunda açıklama yaptı.

Bakanlık ehliyet için sağlık raporu tarifesini açıkladı: 300 TL...
16px
24px
10.02.2016 15:33
ABONE OLgoogle
Sağlık Bakanlığı açıklamasına göre aile hekimlerine giden ve ileri bir sağlık sorunu olmadığı tespit edilenler rapor için ücret ödemeyecek. İleri derece sağlık sorunu olanlar ise devlet hastanelerinde 'tek hekim sağlık' raporları 50 TL'ye 'sağlık kurulu raporları' ise 200 TL'ye alınacak.
 
Sağlık Bakanlığı ehliyet almak için gereken sağlık raporları ve ücretleri konusunda açıklama yaptı. Açıklamada "Herhangi bir sağlık problemi olmayan ve sağlık raporu aile hekimi tarafından düzenlenen kişilerden işlem karışlığında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Her sürücü adayına zeka testi yapılmayacaktır. Aile hekiminin sevk etmesi, psikiyatri uzmanının da uygun görmesi halinde zekâ testi yapılabilecektir" denildi.

"SAĞLIK KURULUŞUNUN BASAMAĞINA GÖRE ÜCRET TARİFESİ UYGULANIR"

Sağlık muayenesi yapılmak üzere sağlık kuruluşlarına sevk edilenler için uygulanacak ücret tarifesiyse şöyle açıklandı: "Aile hekiminin muayenesi sonucu kişide uzmanlık gerektirecek bir sağlık probleminin tespit edilmesi durumunda, kişi söz konusu uzmanlık dallarının bulunduğu sağlık kuruluşlarına sevk edilir. Bu aşamada sağlık kuruluşunun basamağına göre aşağıdaki ücret tarifesi uygulanır.

Tek Hekim Sağlık Raporu
Devlet hastaneleri 50 TL
Üniversite hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastaneleri 75 TL

Sağlık Kurulu Raporu
Devlet hastaneleri, 200 TL
Üniversite hastaneleri ve Eğitim Araştırma Hastaneleri 300 TL.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde