Bakanlık doğruladı: Helikopter neden düşmüş?

Bakanlık doğruladı: Helikopter neden düşmüş?

Eczacıbaşı Grubu'na ait helikopter yoğun sis nedeniyle, tepesinde restoran bulunan 217 metre yüksekliğindeki Endem Televizyon Kulesi'ne çarparak E-5'e düştü. Ulaştırma Bakanlığı kazayla ilgili açıklama yaptı

Bakanlık doğruladı: Helikopter neden düşmüş?
16px
24px
10.03.2017 15:09
ABONE OLgoogle

İstanbul Beylikdüzü'ndeki TÜYAP otoparkı yakınına helikopter düştü. Televizyon kulesine çarparak düştükten sonra yanmaya başlayan helikopterin parçaları E-5 karayoluna düştü. Eczacıbaşı Grubu'na ait olduğu belirlenen helikopterde 4'ü Rus, 7 kişinin bulunduğu belirtildi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, kazada 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

TÜYAP otoparkı ile Büyükçekmece Mezarlığı'nın arasındaki boş alana düşen Eczacıbaşı'na ait helikopter İstanbul'dan Bilecik'e gidiyordu.

Eczacıbaşı'na ait helikopter düştü: 5 kişi hayatını kaybetti

YÖNETİCİ VE YABANCI MİSAFİRLER VARDI

Helikopterde, Eczacıbaşı Yapı Grubu'ndan bir yönetici ve yabancı misafirler bulunuyordu. Kaptan pilotunun Alaaddin Nacar olduğu öğrenilirken, durumuyla ilgili henüz bilgi edinilemedi. Helikopterin ikinci pilotunun da Ahmet Bulut olduğu öğrenildi.

KAZADA ÖLENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Helikopterde ölenlerin Eczacıbaşı Yapı Rusya Ülke Direktörü Salim Özen ve Rus misafirleri Aleksandır Vanin, Igor Kochergin, Luidmina Churova, Elena Badraga olduğu öğrenildi. 

Eczacıbaşı'na ait helikopterde ölenlerin kimlikleri belli oldu

KUĞU HAVACILIK: HELİKOTERİMİZDE 7 YOLCU BULUNMAKTADIR

Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ Genel Müdürü Gürcan Mallı, İstanbul Büyükçekmece'deki helikopter kazasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Kuğu Havacılık bünyesinde operasyon yapmakta olan TC-HEZ kuyruk numaralı 2008 üretim tarihli Skorsky S76 C++ tipli helikopterimiz İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan Eskişehir Bozüyük seferini yapmak üzere saat 11.20’de kalkış yapmıştır. Kalkıştan kısa bir süre sonra helikopterimizin Beylikdüzü mevkiinde maalesef kaza kırıma uğradığı haberi tarafımıza ulaşmıştır. Helikopterimizde uçuş ekibinden 2 kişi ve 5 yolcu bulunmaktadır. Uçuş ekibi Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut, yolcu isimleri ise Salim Özen, Aleksandr Vanin, Igor Kochergin, Luidmila Chuprova, Elena Badragan." ifadelerini kullandı.

VALİ ŞAHİN: 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükçekmece'deki helikopter kazasında ilk belirlemelere göre, 5 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin olay yerinde yaptığı açıklamada, "Şu anda düşme sebebi net değil, E-5'e düşmüş durumda. İlk tespitlere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir. Gerekli incelemeler yapılıyor, bundan sonraki açıklamalar gerekli teknik incelemeler sonunda yapılacaktır. Ben ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şu anda söyleyeceğimiz bilgiler eksik olabilir. (Helikopterde 7 kişi olduğuna ilişkin) Kimlik bilgileri araştırılıyor, bizde bilgi 5 kişi, havalimanına yapılan dekterasyona göre kesin sayı o zaman netleşecek" dedi.

Bülent Eczacıbaşı'dan ilk açıklama: Hangi habere tepki gösterdi?

ECZACIBAŞI: BİR YÖNETİCİMİZ VE RUS KONUKLARIMIZ VARDI

Vali Şahin'le birlikte olay yerinde açıklamada bulunan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı  Bülent Eczacıbaşı, "Bir yöneticimiz ve Rus konuklarımız vardı" dedi.

ECZACIBAŞI HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Eczacıbaşı Holding'ten Beylikdüzü'ndeki helikopter kazasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Yazılı açıklama şu şekilde:

"Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.'ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün öğleden önce Bozüyük'e gitmek üzere havalanmış, ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30'da Büyükçekmece'de düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya'daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Hepimizi derinden üzen bu kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz."
Büyükçemekece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Burada 5 kişinin cenazesi var. Yangın söndürme helikopteri değil. Özel bir helikopter olduğu söyleniyor. Bölgemizdeki helikopter firmalarıyla görüştük, İstanbul tarafından gelen bir helikopter olduğu kesin. Kuleye çarptığı yönünde kesinlik yok, sisten dolayı gözükmüyor." dedi. Bölgede yoğun sis olduğunu söyleyen Akgün, "E-5 Karayolu Edirne yönünde trafiğe kapalı" dedi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, düşen helikopterle ilgili yazılı açıklama yaparak, helikopterin televizyon kulesine çarptıktan sonra düştüğünü belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'dan yapılan yazılı açıkalamada, "Bugün saat 11.16'da Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ' ye ait TÇHEZ tescilli helikopter, Atatürk Havalimanı'ndan görerek kalkış yapmış, saat 11.20'de bir TV kulesine çarparak E-5 karayoluna düşmüştür. Kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğu bildirilirken, helikopterde 2 pilot, 4'ü yabancı uyruklu 5 yolcu olmak üzere 7 kişinin seyahat ettiği bildirilmiştir. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir.Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir" denildi.
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 11.16'da kalkan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76 tipi helikopter Büyükçekmece'de saat 11.21'de düştü

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Görgü tanığı Şeyhmuz Demir şunları söyledi:

"Olay gerçekleştiğinde Büyükçekmece'ye doğru ilerliyordum. Yoğun bir sis vardı. Büyük bir ses duyduk. Ya kuyruk kısmı bir yere çarptı, büyük bir gürültüyle yolun sağ tarafına düştü. Helikopterin parçaları birkaç araca da geldi."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde