Bakanlık, Soner Yalçın'ın 'Kale'sindeki kaçak yerleri tek tek tespit etti

Bakanlık, Soner Yalçın'ın 'Kale'sindeki kaçak yerleri tek tek tespit etti

Oda TV’nin sahibi ve Sözcü Gazetesi’nin yazarı Soner Yalçın’ın İstanbul Levent’te yeniden inşa ettiği kale gibi villasındaki denetimlerde, kaçak unsurlar tek tek tespit edildi

Bakanlık, Soner Yalçın'ın 'Kale'sindeki kaçak yerleri tek tek tespit etti
16px
24px
16.06.2020 04:17
ABONE OLgoogle

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, Oda TV'nin sahibi ve Sözcü Gazetesi'nin yazarı Soner Yalçın'ın İstanbul'un göbeğinde, Levent'te "basit tadilat" gerekçesiyle âdeta yeniden inşa ettiği kale gibi villasında inceleme yaptı. Yalçın'ın evine denetime giden ekipler villadaki kaçak unsurları tek tek tespit etti.

Buna göre Yalçın'ın SİT alanındaki evde havuzdan müştemilata kadar 6 farklı kaçak yapı oluşturduğu belirlendi. Soner Yalçın hakkında rapor hazırlanıyor. Rapor, hem savcılığa hem de Tabiat Varlıkları Koruma Komisyonu'na sunulacak.  Can Dündar'ın kaçak havuzunu molozla doldurdular
İŞTE YALÇIN'IN KAÇAKLARI

Ekipler, belirtilen rölöve projeden farklılık arz eden durumları tek tek tespit etti. Yalçın'ın inşaatındaki kaçak unsurlar şöyle sıralandı:

 Kaçak yapılı villanın iç duvarlarında projesinden farklı değişiklikler yapıldı.
 Bahçe alanı içerisinde yaklaşık 110 metrekare tek katlı müştemilat yapıldı.
 Vaziyet Planı'nda gösterilmeyen 26 metrekare kaçak havuz imalatı yapıldı.
 15 metrekare bekçi kulübesi bahçeye taşınabilir olarak yapılıp kaide üzerine oturtuldu.

 Birinci katta yer alan, projede teras olarak isimlendirilen 15 metrekarelik balkon alanı bina içerisine dâhil edildi ve ayrıca önünde yaklaşık 8 metrekare bir balkon oluşturuldu.

Büyüklüğü 38 metrekare olan garaj müştemilatı kaldırıldı ve açık otoparka dönüştürüldü. Daha önce eve alınmayan İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, ikinci kez gittikleri villada incelemeleri tamamladı. Soner Yalçın'ın '30 Milyonluk Kale'si!!!

Yalçın'ın "kale"sinde tespit edilen usulsüzlüklerin Bakanlık görevlilerince raporlanıp hem savcılığa suç bildiriminde bulunulacağı, hem de Beşiktaş Belediyesi'ne aykırılıkların bildirilerek eş zamanlı TVK (Tabiat Varlıklarını Koruma) Komisyonu'nda gündeme getirileceği belirtildi.

Abdurrahman Şimşek/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde